• 1402/03/20 - 09:27
  • تعداد بازدید : 622
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاونت سلامت دامپزشکی استان:

توصیه اول دامپزشکی مصرف کلیه مواد لبنی بصورت پاستوریزه می باشد

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر محمد شفائی معاونت سلامت  دامپزشکی استان گفت: بروسلوز یا تب مالت به عنوان یکی از مهمترین بیماری های مشترک بین انسان و دام محسوب می شود که از دو بعد اقتصادی و بهداشتی دارای اهمیت است.

وی گفت: دام های مبتلا به بروسلوز، معمولا فقط در اولین دوره آبستنی سقط جنین نموده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن، با دفع ترشحات به شدت آلوده رحمی ، باعث آلودگی محیط ، مزارع و مراتع می شوند که این موضوع خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم می سازد
 شفائی گفت: بروسلوز در دام ماده باعث سقط جنین و در دام نر ایجاد تورم بیضه می شود و با توجه به اینکه در دام علائم واضح دیگری ندارد لذا تنها راه تشخیص قطعی بیماری ، خونگیری و انجام آزمایش جهت شناسایی دامهای مبتلا می باشد .

وی افزود: عامل این بیماری میکروب مقاومی است که قادر است طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا کند. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین ، کاهش تولید شیر ، عقیمی و نازایی در دام و اینکه در دام قابل درمان نبوده و باید دام بیمار را کشتار کرد باعث ضررهای اقتصادی بالا خصوصا در دامداری های پر تراکم می گردد اما اهمیت بیماری در انسان به علت عوارض شدیدی است که در انسان ایجاد می کند که می تواند تا آخر عمر باقی بماند و باعث رنج فرد حتی پس از بهبودی گردد ضمن اینکه بیماری قابلیت عود مجدد را هم در برخی موارد دارد . با توجه به اینکه عامل بیماری در انسان به دستگاههای مختلف بدن از جمله سیستم گوارشی ، سیستم تناسلی ، سیستم قلبی ، سیستم اسکلتی و حتی سیستم عصبی حمله می کند و عوارض ماندگاری در بدن به جا می گذارد به بیماری هزارچهره نیز معروف است .

معاونت سلامت دامپزشکی استان گفت: مهمترین راه انتقال بیماری به انسان مصرف شیر و فرآورده های خامی دامی تهیه شده از شیر خام آلوده می باشد لذا به همه مردم عزیز توصیه می کنیم موارد ذیل را رعایت نمایند :

1-توصیه اول دامپزشکی مصرف کلیه مواد لبنی بصورت پاستوریزه می باشد فرآورده های لبنی شامل شیر ، سرشیر ، ماست ، پنیر ، خامه ، دوغ ، قره قروت ، کشک و بستنی می باشد

2- در صورت اینکه قصد مصرف شیر یا فرآورده های لبنی دیگر را بصورت غیر پاستوریزه دارید نسبت به سالم سازی فرآورده قبل از مصرف اطمینان حاصل کنید برای مثال گرم کردن و جوشاندن شیر به مدت 20دقیقه با شعله کم می تواند باعث نابودی میکروب احتمالی موجود در شیر گردد بدیهی است تهیه مواد لبنی از شیری که به این صورت تهیه شده نمی تواند خطری را از لحاظ این بیماری برای ما داشته باشد .

3-در صورتیکه دچار درد های افزایشی کمر یا مفاصل شدید و سابقه مصرف فرآورده خام دامی داشتید به بیماری مشکوک شوید در مرحله بعد تب مرحله ای خصوصا در زمان های صبح زود و عصر بروز خواهد کرد و علائم دیگری از قبیل درد عمومی بدن ، عرق کردن ، احساس سرما ، لرز ، کاهش اشتها و تهوع نیز بروز خواهد کرد ولی مهمترین نکته زمان طلایی تشخیص بیماری می باشد زیرا تشخیص به موقع بیماری ضمن اینکه درمان را سریعتر و راحت تری می کند بلکه باعث ایجاد عوارض بسیار کمتر و غیر ماندگار در بدن نیز می شود .

4- هنگام مراجعه به پزشک سابقه مصرف مواد لبنی مشکوک را یادآوری کنید زیرا با انجام یک آزمایش ساده با دستور پزشک می توان بیماری را به راحتی و سریعتر تشخیص داد .

5-با توجه به اینکه دامداران در تماس مستقیم با دام می باشند و راه انتقال بیماری از طریق جنین ، جفت و ترشحات دام آلوده نیز وجود دارد توصیه ما به دامداران رعایت موارد بهداشتی و نکات ایمنی در موارد برخورد با سقط جنین هاست و همچنین همکاری با دامپزشکی در جهت مایه کوبی دام های ماده سه تا 8 ماه به منظور پیشگیری از ابتلا دام به این بیماری در طول عمر دام می باشد .  

  • گروه خبری : هشدارهای بهداشتی
  • کد خبر : 302913
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه