• 1402/03/06 - 10:36
  • تعداد بازدید : 669
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( CCHF) چیست؟

توصیه های دامپزشکی و راههایی پیشگیری از بروز بیماری در انسان

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی، دامپزشکی استان در خصوص شناخت بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو  توصیه هایی را به هم استانی های عزیز ارایه نمود :

تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس انسان  با خون و ترشحات لاشه دام آلوده منتقل  می شود و بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر بالا ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز در فصل شیوع فعالیت کنه ها (تابستان و پاییز) بیشتر است.
مخزن و ناقل ویروس در طبیعت، اصولاً کنه‌ها هستند گاو و گوسفند و بز ، خرگوش  و جوجه تیغی و حتی جوندگان مثل موش نیز به عنوان ناقل شناخته می‌شوند. اما انواع پرندگان به جز شتر مرغ در برابر این بیماری مقاوم هستند
کنه مخزن و ناقل بیماری است ، عفونت درانسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ، یا تماس با پوست ، لاشه حیوان ، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد می شود. خطر انتقال در طی ذبح حیوان وجود دارد.

بیماری در حیوانات اهلی علائم مشخص و واضحی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در هنگام ذبح یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان) وجود دارد. با وجود اینکه پرندگان غیر از شتر مرغ به این بیماری مقاومند اما می‌توانند با پخش کنه‌های آلوده باعث شیوع بیماری شوند.
از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری می توان به سم پاشی جایگاه  نگهداری و حمام دادن دام ها جهت از بین بردن کنه ها  ، کشتار دام در کشتارگاهها ، عدم کشتار در معابر عمومی ، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (ماسک و عینک و دستکش )حین کشتار دام و شستشو و ضدعفونی مکان های آلوده به خون و ترشحات دام ها در کشتارگاه ها نام برد .   
چون این بیماری در دام، علامت واضح و ماندگاری ندارد ، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتی گراد (دمای پیش سرد کشتارگاه یا دمای یخچال ) قرار گیرد تا ویروس‌های آن از بین بروند و پس از گذراندن زمان پیش سرد لاشه دام قطعه بندی و مصرف شود.
خوشبختانه با اعمال نظارت های مستمر دامپزشکی بر امر کشتار دام  و رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینه ای حمل دام ، همچنین سم پاشی دام ها توسط دامداران و اعمال برنامه های آموزشی ترویجی در بین دامداران ، ذابحین دام در کشتارگاهها و شهروندان  موارد ابتلای انسانی در استان نادر بوده است .

دامپزشکی به همه شهروندان محترم توصیه می کند از خرید و مصرف گوشت بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) جدا خودداری نموده و گوشت مصرفی خود را (که ممهور به مهر کشتارگاه بوده و دارای لیبل کشتارگاه می باشد ) صرفا از قصابی های مجاز و مورد تائید  دامپزشکی تهیه نمایند.   

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 302226
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه