مراقبت و پایش بیماری شتر در نقطه صفر مرزی هنگ گزیک

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان، دکتر جواد ذوالفقاری رئیس شبکه دامپزشکی از مراقبت و پایش یک نفر شتر در هنگ مرزی گزیک از بیماری های بروسلوز، مرس و همچنین سم پاشی آن خبر داد.
ذوالفقاری گفت: پرورش این حیوان و استفاده از گوشت، پوست، پشم و شیر شتر بسیار سودمند و پردرآمد است اما میطلبد فعالان در این صنعت بایدها و نبایدهایی مد نظر داشته باشند و همانند دیگر دامداران با واکسینه کردن، سمپاشی و پایش جمعیت شتر به لحاظ بیماریهایی مانند مرس، راه را بر ورود خطر سد کنند.
وی در ادامه گفت: آنفلوآنزای شتر یا سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) خطری جدی بوده که در صورت عدم رعایت برخی مراقبتها، عواقب بدی به دنبال دارد و همچنین بروسلوز در شتر یک بیماری مهم مشترک بین انسان و دام است. افزایش جمعیت جهان و نیاز های غذایی ایجاد شده ناشی از آن سبب افزایش روزافزون مصرف فرآورده های شتر به ویژه شیر و گوشت گردیده است. یکی از اصلی ترین راه های انتقال بروسلوز از شتر به انسان مصرف شیر و سایر محصولات غیر لبنی پاستوریزه می باشد. برخی از علائم بیماری در انسان شامل تب مواج، لرز، تعریق، درد عضلانی و گاهی علائم عصبی می باشد در حالی که عفونت بدون علامت نیز می تواند رخ بدهد. اگرچه بهترین راه در تشخیص بروسلوز در شتر کشت و جداسازی باکتری می باشد اما چون اغلب ناموفق است؛ تست های سرولوژی مانند آزمون رزبنگال و تست حلقه شیر غالباً به عنوان تست های تشخیصی مورد استفاده قرار می گیرند.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه برای پیشگیری از بیماری های شتر، همچنان کنترل و مراقبت در دستور کار دامپزشکی قرار دارد از شترداران درخواست کرد: از خرید و فروش شترهای بدون سابقه بهداشتی، غیر بومی و خارج از ضوابط بهداشتی - قرنطینه ای دامپزشکی اجتناب کنند.
نظر دهید