عملکرد واکسیناسیون هاری دامپزشکی استان در بهار 1404
نیروهای دامپزشکی در اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی در راستای حراست از سرمایه های دامی ، سلامت انسان و دام و ارتقاء سطح بهداشت عمومی جامعه طبق برنامه پیش بینی شده هر ساله در حال خدمت رسانی به هم استانی های عزیز می باشند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر علی اکبر عندلیبی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان از واکسیناسیون 5765 قلاده سگ علیه هاری در سه ماهه اول سال 1404 خبر داد.
وی گفت پیش بینی امسال این اداره در خصوص واکسیناسیون سگ های گله و نگهبان تعداد 8220 قلاده می باشد که تعداد پیش بینی شده واکسیناسیون در بهار تعداد 4114 قلاده بوده است ولی با توجه به اینکه در برخی روستاها سگ های کلیه متقاضیان نیز واکسیناسیون شده اند عملکرد این اداره در بهار بیشتر از تعداد پیش بینی شده بوده است. همچنین عملکرد این اداره در بهار سال قبل نیز 5069 راس بوده است که حدود 700 قلاده از مدت مشابه امسال کمتر بوده است.
عندلیبی گفت یکی از خطرناک ترین عملیات دامپزشکی واکسیناسیون سگ می باشد که گاها هنگام واکسیناسیون گزش نیروهای دامپزشکی توسط سگ اتفاق می افتد ولی سربازان خط مقدم دامپزشکی با هدف ایمن کردن سگ از هاری و تامین سلامت انسان در گزیدگی های احتمالی، از انجام این واکسیناسیون خطرناک هیچگونه کوتاهی نمی کنند.
عندلیبی به صاحبان سگ و گربه خانگی نیز توصیه کرد که خطر این بیماری مشترک خطرناک را جدی گرفته و نسبت به ایمن سازی سگ و گربه خود بطور سالیانه و منظم توسط مراکز مایه کوبی بخش خصوصی اقدام نمایند.
وی گفت ویروس هاری توسط بزاق حیوان هار از طریق گزش، خراش و یا زخم وارد بدن شده و به دلیل اینکه از طریق اعصاب با سرعت آهسته به طرف مغز حرکت می کند دارای دوره کمون بالایی می باشد و معمولا 10 روز طول می کشد تا به مغز رسیده و پس از آسیب در مغز، علائم هاری در فرد ظاهر شود و پس از بروز علائم هاری هیچ درمانی برای بیمار وجود ندارد و بطور میانگین تا 10 روز پس از بروز علائم، بیمار با علائم متعدد ناشی از درگیری سیستم عصبی و فلجی که بسیار زجرآور می باشد به استقبال مرگ خواهد رفت.
عندلیبی گفت در سال گذشته از 16 مورد دام مشکوک به هاری نمونه برداری شد که تعداد 7 مورد هار بودند و امسال تا این تاریخ سه مورد دام مشکوک به هاری نمونه برداری شدند و دو مورد در شهرستان طبس هار تشخیص داده شدند که خوشبختانه افراد گزیده شده توسط این حیوانات هار با مراجعه به موقع واحدهای شبانه روزی هاری مراکز بهداشت علوم پزشکی و تزریق واکسن و سرم ضد هاری طبق برنامه از مرگ حتمی نجات پیدا کردند.
نظر دهید