• 1402/03/11 - 07:25
  • تعداد بازدید : 337
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

رعایت توصیه های بهداشتی پیشگیرانه تنها راه مقابله با بیماری هاری است

مبارزه پیشگیرانه و پیگیر با بیماری هاری همواره جزء مهمترین برنامه های شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه بوده است.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه دکتر هادی کاووسی اظهار داشت: همکاری و مشارکت عموم مردم بخصوص صاحبان سگ های گله و خانگی و پرورش دهندگان دام به منظور موفقیت هر چه بیشتر در کنترل بیماری هاری ضروری می باشد.زیرا بیماری هاری یکی از بیماری های مشترک انسان وحیوان می باشد که بسیار مهلک بوده و درصورتیکه فرد هارگزیده قبل از ورود به مرحله بروزعلایم بالینی تحت مراقبت قرار نگیرد مرگ او حتمی است.

کاووسی توصیه نمود: دامداران باید برای کاهش احتمال ابتلاء به این بیماری، سگ های نگهبان گله را سالانه واکسینه کرده و با حصار کشی دامداری خود از ورود سگ های ولگرد، روباه، گرگ و راسو به محل نگهداری دام جلوگیری نمایند. همچنین به افرادی که از سگ وگربه های خانگی نگهداری می نمایند توصیه می شود طبق زمان بندی مشخص معاینات دوره ای توسط دامپزشک و واکسیناسیون حیوان را انجام داده و از آزاد گذاشتن سگ های خانگی در معابر و مراکز عمومی و تماس آنها با حیوانات مشکوک خودداری کنند.

وی با اشاره به این موضوع که به باور عامه بیماری هاری مختص سگ سانان بوده و تنها به وسیله این حیوانات منتقل می شود گفت :ابتلا به هاری طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را در بر می گیرد که دام های پرورشی(گاو، گوسفند، بز، شتر، اسب و...) نیز از آن جمله اند. لذا در صورت مشاهده حیواناتی که رفتاری غیر عادی توأم با علایم عصبی( بی قراری یا افسردگی بیش ازحد ) دارند از نزدیک شدن به آن ها خودداری نمایند. ترس از نور و پناه بردن به جاهای تاریک، تحریک پذیری شدید، ریزش شدید بزاق و کف کردن دهان، تغییر صدا، بروز حالت های تهاجمی و حمله و گاز گرفتن آنچه که در اطراف حیوان باشد نیز از جمله نشانه های ابتلا به این بیماری است که پرورش دهندگان در صورت مشاهده آن در حیوانات شان بایستی در اسرع وقت دامپزشک خود را مطلع  نمایند

وی افزود:  در صورت گزیده شدن توسط سگ، روباه، شغال و گرگ بلافاصله و حداقل به مدت 15 دقیقه محل را توسط آب فراوان و صابون شستشو و به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه نمایند و توجه داشته باشند که تنها راه ابتلاء به هاری گاز گرفته شدن توسط حیوان وحشی مبتلا به هاری نیست بلکه تماس بزاق و برخی ترشحات دام یا حیوان ناقل با پوست زخمی و یا مخاطات بدن می تواند باعث ابتلاء به این بیماری شود.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی سربیشه,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 302538
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه