شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند هشدار داد:
ذبح دام در خارج از کشتارگاه قانونی یا غیر قانونی
(b).jpg)
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند، یکی از اقداماتی که از گذشته به رسم اعتقاد و سنت مسلمانان بهویژه در عید قربان، محرم، حجاج انجام میشود، قربانی کردن دام است. ذبح گوسفند، گاو، بز و حتی خروس که به مناسبتهای مختلف از خرید خانه و خودرو گرفته تا رفع بلا و با نیت سلامتی و همچنین ادای فرضیه حج، توسط برخی از شهروندان انجام میشود، در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی میتواند خطراتی برای سلامت مردم و همچنین محیط زیست داشته باشد .
در سالهای دور به تبعات این کار توجهی نمیشد و قربانی کردن در خانه و کوچه و خیابان یک امر عادی به شمار میرفت، اما در سالهای اخیر و با پیشرفت مطالعات و علوم، هم به سلامت دامی که قربانی میشود و هم به تبعات کشتار در معابر و محل سکونت برای سلامت انسان و محیطزیست توجه بیشتری میشود و مسئولان با بیان این تبعات و آگاه کردن مردم، سعی بر جلوگیری از این آسیبها دارند.
دکتر حسن محمدی ناری سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند اظهار نمود: طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و مجاز نمی باشد. دام قربانی شده در معابر ممکن است دارای خون آلوده باشد و محیط را آلوده کند از این رو ذبح دام در خیابان ها و معابر منع شده است .
محمدی ناری با اشاره به عواقب خطرناک ذبح دام قربانی خارج از کشتارگاه و معابر عمومی گفت: انتقال و شیوع انواع بیماری مشترک بین انسان و دام به فرد و سایر افرادی که در تماس با لاشه، خون و ترشحات هستند از جمله نتایج عدم رعایت ضوابط بهداشتی کشتار دام در منازل و معابر هستند
وی افزود: عدم رعایت ضوابط بهداشتی کشتار دام در منازل و معابر احتمال بروز برخی از بیماری ها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، برسلوز (تب مالت) و شاربن (سیاه زخم) را افزایش می دهد.
محمدی ناری خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید لاشه دامها بعد از ذبح به مدت 24 تا 48 ساعت در سردخانه دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در این مدت با واکنشهای بیولوژیک در لاشه و کاهش اسیدیته آن سبب از بین رفتن عوامل عفونی موجود در لاشه، از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو میشود.
نظر دهید