پیشگیری از شیوع بیماری تببرفکی در مجتمع گاوداری، نیاز به رفع نواقص بهداشتی دارد
جلسه بررسی راهکارهای پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی در مجتمع دامداری اسلامیه، با حضور فرماندار ، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان، مدیر کل دامپزشکی استان و جمعی از مدیران و دامداران در فرمانداری فردوس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس؛ جلسه بررسی راهکارهای پیشگیری از شیوع بیماری تب برفکی در مجتمع دامداری اسلامیه، با حضور فرماندار ، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان، مدیر کل دامپزشکی استان و جمعی از مدیران و دامداران در فرمانداری فردوس برگزار شد.
دکتر جواد اسماعیلی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس گفت: در این نشست اقدامات پیشگیرانه و مدیریت خسارتها، اقدامات فوری و برنامههای واکسیناسیون و کنترل بیماری مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری بیش از ۲۰۰۰ دز واکسن تببرفکی با هزینه بالغ بر 700 میلیون تومان و احداث داکت ضدعفونی ورودی با هزینه 350 میلیون تومان انجام شده است، افزود: انجام برنامه کامل واکسیناسیون و همچنین رعایت ضوابط بهداشتی و اصول امنیت زیستی و پیشگیری از حمل و نقل غیرمجاز دام، از مهمترین عوامل پیشگیری از بروز بیماری تببرفکی است.
مهندس روشن، فرماندار شهرستان فردوس نیز با بیان این مطلب که تولید روزانه ۲۳ تن شیر در مجتمع های دامداری فردوس، نشان دهنده جایگاه مهم این شهرستان در صنعت دامپروری استان است، گفت: دامدارانی که دامهای خود را بیمه کردهاند، پس از کارشناسی، هزینههای خسارت دریافت کردهاند.
دادستان شهرستان فردوس در ادامه این نشست با تأکید بر لزوم اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی و قانونی، هشدارهایی را مطرح کرد.
دکتر احمدی، مدیر کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی در این جلسه اظهار داشت: ضدعفونی مداوم مراکز پرورش دام و محدودسازی ترددها ضروری است و از دامداران خواسته شده تا با شروع فوری اقدامات پیشگیرانه، از بروز بیماری جلوگیری کنند.
وی بر رفع کامل نواقص بهداشتی مجتمع دامداری اسلامیه، به منظور پیشگیری از شیوع بیماری تأکید کرد.
از مهمترین مصوبات این جلسه میتوان به برخورد جدی با حمل و نقل غیرمجاز کود دام و طیور، انجام حصارکشی مجتمع گاوداری اسلامیه، خروج واحدهای دام سبک از مجتمع گاوداری و انتقال سکوی دریافت شیرخام به خارج از مجتمع گاوداری میتوان اشاره کرد.
در پایان مصوبات ذیل در این جلسه مقرر شد:
ورود کود دامی و حمل دام از شهرستانهای مجاور، تنها با اخذ مجوز کتبی از اداره دامپزشکی مجاز است، و نیروی انتظامی موظف است از حمل ونقل کود بدون مجوز جلوگیری کند و موارد تخلف را بلافاصله به دادسرای شهرستان گزارش دهد.
با پیگیریهای انجام شده، اقدامات پیشگیرانه شامل واکسیناسیون، حصارکشی و خروج واحدهای دام سبک از مجتمع گاوداری تا پایان ماه جاری نهایی شود.
به منظور پیشگیری از انتقال آلودگی به مجتمع اسلامیه، سکوی دریافت شیر به خارج از مجتمع گاوداری منتقل شود.
مشوقهایی برای همکاری دامداران در انتقال دام های سبک ارائه شود تا از ضرر مالی آنها جلوگیری گردد.
حفظ سلامت دامها و جلوگیری از گسترش بیماری، نیازمند همکاری بی قید و شرط تمامی دستگاهها و دامداران است.