• 1402/11/09 - 07:40
  • تعداد بازدید : 161
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای مرحله دوم طرح تشدید نظارت بهداشتی بر عرضه عسل و تخم‌مرغ در شهرستان فردوس

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس، مرحله دوم طرح تشدید نظارت بهداشتی دامپزشکی بر عرضه عسل و تخم‌مرغ در شهرستان فردوس اجرا می‌شود.

دکتر جواد اسماعیلی، رئیس شبکه دامپزشکی فردوس گفت: در این طرح بازرسان بهداشتی دامپزشکی بر عرضه عسل و تخم‌مرغ و همچنین سایر فراورده‌های خام دامی در تمامی مراکز و فروشگاه‌های خواروبارفروشی، سوپرمارکتها، لبنیاتی‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، فروشگاه‌های مرغ و ماهی نظارت می‌کنند.

وی افزود: مرحله اول این طرح در مهرماه سال جاری انجام شد که نتایج نسبتاً مناسبی ازنظر اطلاع‌رسانی و توجیه متصدیان این مراکز درخصوص شرایط بهداشتی عرضه فراورده‌های خام دامی به دنبال داشت.

اسماعیلی، عدم توجیه و آموزش متصدیان این مراکز قبل از صدور پروانه کسب درخصوص شرایط بهداشتی عرضه فراورده‌های خام دامی را از مشکلات و معضلات موجود دانست و گفت: این کاستی، وظیفه دامپزشکی درخصوص توجیه و آموزش متصدیان این مراکز را دوچندان می‌کند.

وی گفت: نظارت بهداشتی بر تمامی مراحل تولید، توزیع و عرضه فراورده‌های خام دامی "از مزرعه تا سفره"، از وظایف دامپزشکی می‌باشد و به‌‌منظور افزایش سطح کیفی فرآورده‌های خام دامی انجام می‌شود .

اسماعیلی در ادامه گفت: تخم‌مرغ سالم باید پوسته بدون ترک، تمیز و عاری از کثیفی و زرده و سفیده بدون لکه خونی یا گوشتی و محتویات تخم‌مرغ باید فاقد بوی تعفن و علائم فساد باشد. همچنین مشخصات کامل شامل تاریخ تولید و انقضا و نشان مرکز تولیدکننده یا بسته‌بندی بر روی تخم‌مرغ درج شده باشد.

به گفته اسماعیلی، مدت زمان ماندگاری تخم‌مرغ در صورت نگهداری در دمای صفر تا 4 درجه سانتی‌گراد (یخچال) و رطوبت 80 درصد، مدت یک ماه می‌باشد که به دلیل سریع‌الفساد بودن تخم‌مرغ باید به تاریخ تولید و انقضا و شرایط نگهداری آن توجه ویژه نمود و از شستن تخم‌مرغ تا قبل مصرف خودداری کرد. همچنین مراکز عرضه موظف به نگهداری تخم‌مرغ در شرایط دمایی و رطوبت مناسب می‌باشند.

اسماعیلی در مورد شرایط بهداشتی عرضه و مصرف عسل گفت: به دلیل خواص عسل، امکان رشد باکتری در آن وجود ندارد ولی با توجه به افزایش قیمت عسل طبیعی، امکان تقلبات در آن وجود دارد و شهروندان باید عسل را از مراکز مجاز و با بسته‌بندی و دارای مشخصات کامل تهیه نمایند.

وی گفت: با مشاهده وضع ظاهری عسل کمتر می‌توان در مورد خلوص و مرغوبیت آن اظهار نظر نمود؛ چون فقط روش آزمایشگاهی، روش مناسبی در تعیین خلوص عسل می‌باشد. همچنین از آنجایی که عسل خیلی زود بوهای خارجی و رطوبت را به خود جذب می‌کند، در هر جا که نگهداری می‌شود اعم از جاهای مرطوب، خشک، داخل یخچال و قفسه‌ها باید فقط در ظروف سربسته و با سرپوش محکم باشد و بهترین دما برای نگه‌داری عسل 16-37 درجه سانتی‌گراد است.

وی از شهروندان خواهشمند است در زمان خرید این محصولات به تاریخ تولید و انقضاء فرآورده‌های خام دامی توجه داشته باشند و سعی کنند از فرآورده‌هایی با بسته‌بندی سالم که توسط شرکت‌های مجاز بسته‌بندی شده‌اند استفاده نمایند.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی فردوس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 314278
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید