هشدار بهداشتی شبکه دامپزشکی خوسف در آستانه عید سعید قربان
رئیس شبکه دامپزشکی خوسف با اشاره به در پیش رو بودن عید سعید قربان به شهروندان نکات بهداشتی را یادآور شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف، سید حمید محمدی رئیس شبکه دامپزشکی با اشاره به اینکه کارشناسان دامپزشکی دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه میکنند، تصریح کرد: برخی از بیماری ها در دام ها علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان دامپزشکی قادر به تشخیص آنها میباشند.
وی ضمن تأکید بر ذبح دام در کشتارگاه، اظهار کرد: ذبح دام در منازل و معابر به هیچ عنوان توصیه نمیشود، چرا که خونابه جاری میتواند منجر به آلودگی محیط و بروز بیماریهای مشترک از دام به انسان شود.
این مقام مسئول افزود: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند. همچنین خونابه نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
محمدی ادامه داد: گوشت دام ذبح شده باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود، تا پدیده جمود نعشی صورت گیرد . این فرایند باعث میشود، چنانچه ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF) در گوشت وجود داشته باشد، از بین رود . همچنین جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد ( دمای یخچال ) باید مصرف شود.
وی با اشاره به ممنوعیت کشتار غیر مجاز اظهار داشت: از همه مردم میخواهیم که برای رعایت جوانب احتیاط و جلوگیری از انتشار بیماریهای مشترک بین حیوان و انسان از هر گونه کشتار در معابر خودداری نمایند و توصیه می گردد کشتار دام تنها باید در کشتارگاههای مجاز و با نظارت اکیپهای دامپزشکی صورت پذیرد.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف در خاتمه خاطرنشان کرد: دامداران باید دقت کنند دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ، ذبح و مصرف نکنند.