• 1404/03/21 - 08:00
  • تعداد بازدید : 55
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه های بهداشتی دامپزشکی خوسف ویژه حجاج بیت اله الحرام

رئیس شبکه دامپزشکی خوسف: کشتار دام خارج از کشتارگاه مخاطره آمیز بوده و نه تنها سلامت شهروندان را تهدید می کند، بلکه باعث آلودگی محیط زیست شده و امکان ابتلا به بیماری های خطرناک و مهلک مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت ، سل، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، سیاه زخم و صدها بیماری دیگر را بین افراد جامعه فراهم می نماید.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف، سید حمید محمدی رئیس شبکه دامپزشکی گفت: با توجه به اعیاد سعید قربان و غدیر و همچنین بازگشت حجاج بیت اله الحرام و با عنایت به سنت حسنه قربانی و کشتار دام توسط خیرین و استقبال کنندگان، به اطلاع می رساند کشتار دام خارج از کشتارگاه مخاطره آمیز بوده و نه تنها سلامت شهروندان را تهدید می کند، بلکه باعث آلودگی محیط زیست شده و امکان ابتلا به بیماری های خطرناک و مهلک مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت، سل، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، سیاه زخم و صدها بیماری دیگر را بین افراد جامعه فراهم می نماید.

محمدی تصریح کرد: حجاج عزیز، نیکوکاران و خانواده های محترم حجاج اقدام به ذبح دام نذری می نمایند لذا ضمن تقدیر و تحسین این اقدام خداجویانه تقاضا می شود با توجه به خطر جدی بیماری های دامی قابل انتقال به انسان و نیاز به تشخیص تخصصی آن در دام و گوشت به ظاهر سالم (همانند بیماری خونریزی دهنده و کشنده تب کریمه کنگو ) توسط کارشناسان دامپزشکی از ذبح دام قربانی در منازل و معابر اکیداً خودداری فرمایند.

وی ادامه داد: برای جلوگیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید لاشه دام ها بعد از ذبح به مدت 24 تا 48 ساعت در سردخانه و دمای 0 تا 4 درجه سانتی گراد نگهداری شود تا در این مدت با کاهش اسیدیته آن سبب از بین رفتن عوامل عفونی موجود در لاشه شود .

محمدی در پایان اضافه نمود: کشتارگاه صنعتی دام شهرستان آماده کشتار دام نذری شهروندان و انجام نظارت های لازم بهداشتی به صورت رایگان می باشد، همچنین ناظرین شرعی مستقر در کشتارگاه نیز بر ذبح دام نذری شهروندان نظارت خواهند داشت.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار شبکه دامپزشکی خوسف,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 340394
کلمات کلیدی
وحید عبدالهی

وحید عبدالهی