پنجشنبه 04 تیر 1405

flag
  • 1397/09/05 - 08:15
  • تعداد بازدید : 235
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ایمن‎سازی 80 هزار قطعه طیور بومی نهبندان علیه نیوکاسل

از ابتدای امسال 80 هزار قطعه طیور بومی در شهرستان نهبندان علیه بیماری نیوکاسل ایمن سازی شدند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی نهبندان، محمد راه‌انجام رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اظهار کرد: بیماری نیوکاسل یکی از شایع ترین بیماری های مسری طیور بومی و صنعتی است که در صورت بروز، تلفات و خسارت های زیادی در واحدهای پرورش مرغ به تولیدکننده تحمیل می کند.

وی با بیان این‌که علائم این بیماری بعضی مواقع همزمان یا جداگانه بروز می‌کند، افزود: اسهال سبز، فلجی گردن ، افتادگی بال، سیاه شدن تاج و ریش، بی‌اشتهایی، تب، مرگ و میر بالا و ناگهانی از مهم‌ترین علائم بروز این بیماری است.

رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان ادامه داد: این بیماری از نوع ویروسی و از طریق عواملی چون باد، کود و عوامل مکانیکی مانند ماشین‌آلات و ابزار و تجهیزات قابل انتقال است.

راه‌انجام خاطرنشان کرد: درمان بیماری نیوکاسل مشکل بوده و امکان موفقیت در آن ضعیف است، همچنین از لحاظ اقتصادی نیز درمان طیور بیمار مقرون به‌صرفه نیست، بنابراین تنها راه مبارزه انجام به‌ موقع واکسیناسیون و رعایت نکات بهداشتی است.

وی با اشاره به این نکته که طیور با یک مرحله واکسیناسیون از این بیماری مصون نمی‌شوند، افزود: تزریق واکسن از پنج روزگی جوجه ها قابل انجام است و این کار باید حداقل دو نوبت با فاصله سه ماه یک بار در طیور خانگی تکرار شود.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی نهبندان
  • کد خبر : 2631
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور