• 1402/08/29 - 09:18
  • تعداد بازدید : 208
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پایش بیماری بروسلوز در گاوداری‌ های صنعتی و مراکز عرضه شیرخام در شهرستان فردوس

توسط شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس گاوداری های صنعتی و مراکز جمع آوری شیر این شهرستان از نظر بیماری بروسلوز مورد پایش قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس، با توجه به وظیفه  ذاتی دامپزشکی در تامین کیفیت، سلامت و بهداشتی بودن فرآورده‌های خام دامی، شیر خام بعنوان پرمصرف‌ترین فرآورده خام دامی، با نظارت و بازرسی دامپزشکی تولید، توزیع و عرضه می‌شود.

  دکتر جواد اسماعیلی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس گفت: اجرای تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی با منشاء پروتئین حیوانی با اقدامات بهداشتی دامپزشکی از مراکز تولید فرآورده‌های خام دامی شروع و تا سفره مردم ادامه دارد، تولید و عرضه شیر خام سالم وابسته به بهداشتی بودن اماکن دامی، شیوه های نوین پرورش، آموزش بهره‌برداران، فرهنگ‌سازی مصرف شیر خام سالم و ایمن سازی جمعیت دامی شهرستان در برابر بیماریهای مشترک بین انسان و دام می‌باشد.

  وی افزود: به منظور اطمینان از سلامت شیرخام و عاری بودن از بیماری بروسلوز (تب‌مالت) که یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، در سال جاری علاوه بر پایش سرمی تمامی واحدهای گاوداری صنعتی و غیرصنعتی با انجام خونگیری از دام، شیر خام تولیدی این مراکز نیز نمونه‌برداری و با انجام آزمایش حلقه‌ای شیر (Ring test) از نظر بیماری بروسلوز پایش می‌شود.

به گفته اسماعیلی، در صورت تشخیص آلودگی شیر به باکتری بیماری بروسلوز (تب‌مالت)، گاوداری‌های آلوده شناسایی و پایش سرمی مجدد به منظور شناسایی و حذف دام‌های آلوده انجام می‌شود.

وی بیماری بروسلوز را یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان دانست و گفت: برای بروسلوز در حیوانات به هیچ عنوان توصیه درمانی ارائه نمی‌شود و دام مبتلا بلافاصله پس از شناسایی باید کشتار یا معدوم شود تا از انتشار عامل بیماری در جمعیت دامی و انتقال بیماری به انسان پیشگیری شود.

اسماعیلی در ادامه گفت: استفاده از شیر غیرپاستوریزه و یا ترشحات دام آلوده در زمان زایش می‌تواند بیماری را از طریق خراش‌های دست و یا حتی ملتحمه چشم به انسان منتقل کند که یکی از راه‌های انتقال این بیماری در جمعیت‌های روستایی است که باید مورد توجه جدی دامداران قرار گیرد.

وی واکسیناسیون رایگان دام، نظارت بر مراکز عرضه و توزیع فرآورده‌های خام دامی و لبنی، نظارت بر خرید و فروش و جابه‌جایی دام‌ها، تست و خونگیری بروسلوز (تب مالت) ، برگزاری کلاس‌های ترویجی و آموزشی و آشنایی دامداران با بیماری تب‌مالت را از اقدامات مورد ارائه دامپزشکی در پیشگیری از تب مالت خواند و افزود: بهترین راه برای جلوگیری از انتقال این بیماری معدوم نمودن بهداشتی جنین‌های سقط شده، پوشیدن دستکش و چکمه حین انجام فعالیت در محیط دامداری، نگهداری پنیر تازه در آب نمک به مدت حداقل دو ماه و جوشاندن شیر خام قبل از مصرف می باشد.

اسماعیلی افزود: تب‌مالت در دام علامت چندانی ندارد و فقط ممکن است در نخستین زایش دام دچار سقط جنین شود.

وی بی‌اشتهایی، تب، تعریق شبانه، سردرد، درد زانو و مفاصل و کمر درد را از علایم ابتلا به تب مالت در انسان عنوان کرد و گفت: افراد در صورت مشاهده این علایم باید به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی فردوس
  • کد خبر : 310778
کلمات کلیدی
وحید عبدالهی

وحید عبدالهی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه