توصیه به مرغداران؛
عقیم سازی کود، روش موثر پیشگیری از انتشار بیماریهای طیور
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس؛ دکتر اسماعیلی، رئیس شبکه، بیان داشت : بسیاری از عوامل بیماریزا در واحدهای مرغداری، از قبیل ویروسهای عامل بیماریهای آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی و... که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر به فراوانی وجود دارند.
وی گفت: روشهای فرآوری و عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کنهای مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ است.
اسماعیلی تصریح کرد: براساس شیوهنامههای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره واحدهای پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایهای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین می روند.
رئیس شبکه دامپزشکی فردوس در پایان خاطر نشان کرد: مرغداران بایستی موضوع عقیمسازی کود تولیدی واحدها را جدی بگیرند و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور استفاده در کشاورزی و سایر موارد صنعتی جداً خودداری نمایند تا از انتقال عوامل بیماریزایی مانند آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل، برونشیت، گامبور، آنگارا و .....به سایر نقاط جلوگیری گردد.
نظر دهید