• 1402/08/28 - 09:30
  • تعداد بازدید : 553
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نکات مهمی که شهروندان باید در خصوص مصرف فرآورده های خام دامی بدانند

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان درمیان دکتر جواد ذوالفقاری رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان گفت : اطلاع و آگاهی شهروندان از برخی ویژگی های بهداشتی مواد غذایی با منشاء دامی و دقت هنگام تهیه این مواد می تواند راهنمای خوبی برای تهیه محصولات سالم و بهداشتی باشد، تا چنانچه مورد مشکوکی را مشاهده نمودند، بعد از اطلاع به بازرسین بهداشتی دامپزشکی و مشورت لازم، اقدام به خرید نمایند.

ذوالفقاری افزود: مرغ تازه باید دارای رنگ سفید مایل بصورتی، قوام طبیعی و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد و در کشتارگاههای صنعتی طیور تحت نظارت دامپزشکی کشتار و بازرسی گردد و در کیسه های نایلونی سالم و دارای تاریخ تولید و انقضا بسته بندی گردد. خارج کردن مرغ از بسته بندی و عرضه آن بصورت غیر بسته بندی و یا قطعه بندی در مراکز عرضه ممنوع می باشد با توجه به خطرات بهداشتی از خرید مرغ زنده و یا گوشت مرغ فاقد بسته بندی مورد تأئید دامپزشکی، خودداری نمایید . عمر ماندگاری مرغ تازه در دمای یخچال 0 تا 4 درجه سانتیگراد به مدت 3 روز و بصورت منجمد در فریزر دمای 18- درجه سانتیگراد به مدت 1 سال می باشد.

مرغ منجمد پس از انجماد زدائی گوشت مرغ منجمد، عضلات مرغ سختی و قوام طبیعی خود را حفظ می نمایند و سطح آنها لیز و لزج نبوده و بدون آثار و نشانه های سوختگی ناشی از انجماد و نیزعلائم کپک زدگی(لکه های رنگی ناشی ازرشد قارچ) می باشند. علائم فساد لاشه مرغ شامل تغییر رنگ ناحیه شکمی و بالها و در مراحل فساد کلی لاشه، عضلات شل، و رنگ تیره تر از حالت طبیعی و بـوی نـامطلوب می باشد. عرضه گوشت چرخ کرده از قبل آماده شده ممنوع است و صرفا باید گوشت در حضور مشتری چرخ گردد.

گوشت قرمز دارای رنگ، قوام، رطوبت طبیعی و عاری از هر گونه خون مردگی، تغییر رنگ و چروکیدگی باشد عدم بوی غیرطبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن در گوشت باشد . پوشش بسته بندی گوشت قرمز تازه یا منجمد باید خواص حـسی ظـاهری و سـایر ویژگـی هـای گوشت را حفظ کند و گوشت را در برابر آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها و نیز در برابر تبخیر سـطحی و خشک شدن محافظت نماید، این پوشش باید مانع از نفوذ طعم، بوی غیر طبیعی و سایر عوامل خارجی گردد. مشخصه های مهم فساد گوشت قرمز را تغییر رنگ گوشت، استشمام بوی غیرطبیعی، از دست رفتن قوام گوشت و نرم و لزج شدن آن و تغییر رنگ چربی گوشت است.

انجماد زدایی گوشت و آلایش خوراکی منجمد و عرضه به جای گوشت و آلایش خوراکی تازه و بالعکس ممنوع می باشد. عمر ماندگاری گوشت گوسفندی تازه در دمای یخچال ۳ روز و بصورت منجمد در دمای فریزر ۹ ماه می باشد عمر ماندگاری گوشت گاو و گوساله تازه در دمای یخچال ۵ روز و بصورت منجمد در دمای فریزر ۱ سال می باشد.

ماهی دارای ظاهری درخشنده، شفاف و عاری از مواد لزج، چشم های درخشان، شفاف، روشن و برجسته، آبشش های با رنگ صورتی یا قرمز و عضلات مقاوم در برابر فشار انگشت دست باشد.

عرضه ماهی با ویژگی های بو و رنگ غیر طبیعی، پوست چین دار و بد رنگ که به راحتی از عضلات جدا می شود، شکم تغییر شکل یافته و متورم با لکه های آبی تیره، سبز و یا سیاه و مخرج باز، آبشش های خشک با تظاهر خاکستری (کدر) و سرپوش آبششی که به طور جزئی چسبیده به آبشش و با لکه های قرمز تیره و کدر می باشد و ماهیانی که فلس آنها به راحتی کنده می شود، فاسد می باشند.

میگو باید دارای سطح پوست با رنگ صورتی با رگه های سفید و مرطوب، درخشنده و عاری از هر گونه بوی نامطبوع باشد.

تخم مرغ  باید دارای پوسته سالم و بدون شکستگی وعاری از هرگونه آلودگی باشد سفیده تخم مرغ باید ابری و زرده کروی در مرکز تخم مرغ باشد و مخلوط شدن زرده و سفیده تخم مرغ از علائم فساد تخم مرغ است پوسته تخم مرغ تازه بعد از پختن به راحتی جدا نمی شود و در مراکز عرضه باید تخم مرغ به همراه تاریخ تولید و انقضا در یخچال با دمای 0 تا 4 درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود.

شیر دارای رنگ سفید صدفی و یا خامه ای و گاهی متمایل به زرد کم رنگ بوده و هر گونه تغییر رنگ به همراه بو و مزه غیر طبیعی نشانه فساد شیر می باشد.

در پایان ذوالفقاری از شهروندان درخواست کرد که فرآورده های خام دامی و پروتئینی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مورد تأئید دامپزشکی تهیه نمایند و به هیچ وجه از افراد دوره گرد، دست فروش و خودروهای سیار که در سطح شهر اقدام به عرضه فرآورده های خام دامی می کنند خریداری ننموده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی یا مورد مشکوک و مغایر با شرایط ذکر شده  به منظور پیگیری موضوع به دامپزشکی اطلاع دهند.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی درمیان,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 310711
کلمات کلیدی
وحید عبدالهی

وحید عبدالهی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه