برگزاری دوره آموزشی با دلالان و عرضه کنندگان دام در خصوص روند بروز بیماری تب برفکی در بیرجند
بیماری تب برفکی جزء بیماریهای مشترک میان انسان دام محسوب نمی شود .
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند خاطر نشان کرد: بیماری تب برفکی جزو بیماریهای مشترک میان انسان و دام محسوب نمی شود ولی شیوع این بیماری در سطح استان، خسارتهای اقتصادی جبران ناپذیری را برای دامداران به همراه خواهد داشت.
علیزاده ابراز داشت :از خسارات این بیماری می توان به کاهش تولید شیر در گله های مبتلا، کاهش تولید گوشت و تلفات فراوان در دامهای جوان اشاره داشت و تاکید می شود دامداران بایستی نکات بهداشتی و قرنطینه ای را در واحد های دامداری خود علی الخصوص نقل و انتقال دام با استانهای آلوده جدی بگیرند و در صورت مشاهده هرگونه علائم بیماری در گله مراتب را به نزدیکترین شبکه دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند.
علیزاده گفت :با توجه به حساسیت انجام اقدامات بهداشتی و قرنطینه ای در خصوص جابجایی و تردد دام برای جلوگیری از احتمال انتقال و اشاعه بیماریهای خطرناک دامی و مشترک بین انسان و دام تردد دامها فقط با داشتن مجوز حمل بهداشتی دامپزشکی امکانپذیر است .
وی همچنین اظهار نمود انتقال بیماریهای دامی توسط افراد سودجو و خارج از چارچوب ضوابط بهداشتی دامپزشکی می تواند بزرگترین خطر اقتصادی برای صنعت دامداری و تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه باشد .
علیزاده به همشهریان توصیه کرد هر گونه جابجای دام و طیور را به هر مقصدی و با هر فاصله ای فقط از طریق دامپزشکی پس از تایید سلامت و صدور مجوز حمل بهداشتی و قرنطینه ای دامپزشکی انجام دهند
نظر دهید