چه گوشتی بخریم ؟
عرضه گوشت چرخ کرده از قبل آماده شده ممنوع است و گوشت صرفاً باید در حضور و به درخواست مشتری چرخ شود.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس دکتر جواد اسماعیلی سرپرست شبکه دامپزشکی فردوس، با اشاره به اینکه تشخیص گوشت دامهای مختلف از روی مشخصات ظاهری لاشه و آزمایش گوشت امکانپذیر میباشد تصریح کرد: به علت آلودگیهای محیطی و امکان ابتلا به بیماریهای مشترک انسان و دام، باید از مصرف گوشتهای کشتار شده در خارج از کشتارگاه و فاقد مهر و برچسب بهداشتی دامپزشکی پرهیز شود.
وی گفت: گوشت قرمز باید با مهر دامپزشکی به صورت کاملاً مشخص و خوانا با کد کشتارگاه مربوطه باشد و از منابع مجاز عرضه تهیه شود. ضمن اینکه از خرید گوشت قرمز تازه که در بیرون از یخچال قصابیها نگهداری میشوند، خودداری و لازم است گوشت تازه در یخچال فروشگاه نگهداری و پس از تقاضای مشتری به بیرون یخچال و تحویل شود.
اسماعیلی گفت: گوشت دام پس از ذبح و پوستکنی در کشتارگاه دام با نظارت بهداشتی دامپزشکی، به مدت 24 ساعت در دمای 2 درجه سانتیگراد نگهداری میشود تا دوره جمود نعشی لاشه طی شود و در این مدت ضمن تردشدن لاشه و کاهش رطوبت موجود در گوشت، در اثر تغییر اسیدیته گوشت، درصورت آلوده بودن دام عامل برخی از بیماریها از جمله بیماری کشنده تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو و ... که در دام هیچ علامتی ندارند و در انسان ایجاد بیماری خطرناک میکند از بین میروند.
وی افزود: نگهداری گوشت قرمز همراه با سایر فرآوردههای خام دامی نظیر گوشتمرغ، تخممرغ، آلایشهای خوراکی و ماهی در کنار هم در یک یخچال ممنوع میباشد. گوشتهای منجمد وارداتی مجاز، باید در کارتنهای دارای مشخصات شرکت سفارش دهند و تاریخ تولید و انقضاء عرضه شوند.
وی اظهارکرد: عمر ماندگاری گوشت قرمز تازه، سه روز و به صورت منجمد حداکثر 9 ماه است، گوشت قرمز تازه و منجمد بستهبندی باید در بستههای سالم، دستنخورده و با درج کد بهداشتی مجاز دامپزشکی کارگاه مربوطه به همراه تاریخ تولید و انقضاء باشد.
اسماعیلی در پایان گفت: با توجه به اینکه نظارت بهداشتی بر گوشت قرمز و سایر فرآوردههای خام دامی همچون مرغ، ماهی، میگو، شیر، عسل، تخممرغ، آلایشهای خوراکی و ... صرفاً از وظایف دامپزشکی است، ضرورت دارد هرگونه تخلف احتمالی در عرضه این موارد به شبکه دامپزشکی شهرستان گزارش شود.
نظر دهید