هشدار شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه پیرامون بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه گفت :برای پیشگیری از ابتلاءبه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو دامداران نسبت به تخلیه دامداری خود از کود وفضولات دامی وهمچنین پشم چینی دام سبک وسمپاشی بدن دام ومحیط دامداری خود به فواصل مرتب در فصل گرما و ازدیاد کنه بعنوان حلقه واسط عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو اقدام نمایند.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه دکتر سید حمید عبدی رئیس شبکه گفت : خوشبختانه در شهرستان موردی از بیماری تب کریمه کنگو مشاهده نشده است البته دامپزشکی به دامداران توصیه می کند که اقدامات پیشگیرانه از قبیل سمپاشی دام و نیز سمپاشی جایگاه های نگهداری دام اقدام شود.
وی افزود: برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیاز است رعایت نکات بهداشتی بویژه در افرادی که با لاشه (گوشت) ارتباط دارند جدی گرفته شود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه افزود: مردم گوشت قرمز را از مراکز مجاز تهیه کنند و در این زمینه توجه به مهر دامپزشکی و برچسب الصاقی بر روی لاشه، رعایت نظافت و بهداشت فردی ضروری است،
وی گفت: توصیه می شود از جداسازی و له کردن کنه های موجود روی بدن دام با دست خودداری شود
عبدی اظهار داشت: مردم از کشتار غیرمجاز دام پرهیز کرده و از تماس با دام مشکوک و یا آلوده به کنه اجتناب کنند، همچنین گوشت استحصال شده باید دست کم ۲۴ ساعت و آلایش خوراکی شامل دل، قلوه، جگر، کله و پاچه ۴۸ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.
سید حمید عبدی خاطرنشان کرد: کشتار دام و استحصال گوشت در کشتارگاه با نظارت دامپزشکی انجام و شرایط پیش سرد در این مکان رعایت می شود
یکی از بیماری های مشترک بین حیوان و انسان تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو است که در کشور ما نیز دیده می شود آلودگی با ویروس عامل این بیماری در دام ها عوارض بالینی مهمی ایجاد نمی کند، اما در انسان به شکل یک بیماری شدید با مرگ و میر بالا بروز می کند
گزیده شدن توسط کنه های آلوده که از بدن دام ها خونخواری می کنند یا له کردن کنه ها و تماس با خون و بافت آلوده آن ها، هم چنین تماس با خون و سایر ترشحات مبتلایان و نیز لاشه دام های آلوده می تواند موجب انتقال این بیماری خطرناک به انسان شود .
عبدی گفت: کشتار غیرمجاز دام در منازل و معابر عمومی، مصرف گوشت و فرآورده های دامی تولید و عرضه شده خارج از زنجیره نظارتی دامپزشکی و رعایت نکردن تدابیر پیشگیرانه هنگام تماس با دام ها و اماکن نگهداری دام می تواند بیماری را به انسان منتقل کند.
نظر دهید