• 1403/08/29 - 08:38
  • تعداد بازدید : 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هشدار شبکه دامپزشکی بشرویه:

مخاطرات آنفلوانزای فوق حاد پرندگان برای صنعت طیور

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه از رصد وپایش واحدهای طیور صنعتی و بومی شهرستان به طور مستمر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه، دکتر سید حمید عبدی رئیس شبکه دامپزشکی گفت: رصد و پایش مزارع پرورشی طیور صنعتی و طیور بومی از حیث بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به طور مستمر انجام می شود و کارشناسان این شبکه با رصد و پایش مستمر تلاش می کنند از بروز هرگونه مشکل در این خصوص پیشگیری شود.

وی با بیان اینکه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یکی از بیماری‌های خطرناک پرندگان با سرعت انتشار بالا و تلفات زیاد در طیور است، افزود: ویروس عامل بیماری معمولاً از طریق پرندگان مهاجر و آزاد پرواز به طیور بومی و در ادامه به مزارع صنعتی پرورش طیور منتقل می شود، به همین دلیل توصیه می شود تا در حد امکان از برقراری ارتباط بین پرندگان بومی و خانگی با پرندگان آزاد پرواز از طریق محصور کردن محل نگهداری آنان جلوگیری به عمل آید.

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بیان کرد: این ویروس برای انسان نیز می تواند بیماری زا باشد، که از طریق تماس مستقیم با پرندگان آلوده و تماس با مدفوع و ترشحات پرندگان، وسایل آلوده و تنفس هوای آلوده به ویروس منتقل شود، لذا پیشنهاد می شود شهروندان از شکار پرندگان یا خریداری پرندگان شکار شده خودداری کرده و ضمن تهیه گوشت مرغ از مراکز مجاز و بسته بندی شده، از خوردن گوشت مرغ و تخم‌مرغ به‌ صورت خام و نیم‌پز، جداً خودداری کنند.

عبدی در خصوص نشانه‌های بالینی بیماری آنفلوانزا در پرندگان، گفت: این بیماری در پرندگان با علائمی مانند افزایش ناگهانی مرگ‌ و میر، کاهش مصرف آب و دان در گله، وجود علائم تنفسی، افسردگی و بی‌حالی، ژولیدگی پر‌ها و دور هم جمع‌شدن پرندگان و کاهش تولید تخم مرغ در مزارع تخمگذار و مادر مشاهده می شود.

وی تأکید نمود: پرورش‌ دهندگان طیور صنعتی از تماس پرندگان آزاد پرواز و مهاجر با آب و دان مصرفی طیور خود به صورت کامل ممانعت به عمل آورده و از ایجاد شرایطی که سبب جذب پرندگان آزاد پرواز به محوطه واحد (از قبیل ریختن دان در محوطه، ایجاد استخر به صورت باز، دپو و نگهداری کود در فضای آزاد) جلوگیری شود.

عبدی همچنین از پرورش‌ دهندگان طیور خواست: در صورت مشاهده هرگونه تلفات غیرمتعارف در پرندگان و یا سایر علائم بیماری، مراتب را بلافاصله به دامپزشکی شهرستان اطلاع‌ دهند.

وی خاطرنشان کرد: خودداری از شکار و نگهداری پرندگان مهاجر و بومی آبزی، عدم تهیه گوشت مرغ از مراکز غیرمجاز و عرضه کنندگان دوره گرد و خرید گوشت مرغ مصرفی به صورت بسته بندی شده تازه یا منجمد از مراکز مجاز مهم‌ترین توصیه به شهروندان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزای پرندگان است.

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی بشرویه,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 330002
کلمات کلیدی
وحید عبدالهی

وحید عبدالهی

لینک کوتاه