دپوی غیر بهداشتی کود حیوانی و شیوع بیماریهای واگیر دامی
دامداران بایستی ابتدا کود های دامی خودشان را با اصول بهداشتی فرآوری کنند سپس از آن در مزارع استفاده کنند.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه دکتر هادی کاووسی رئیس شبکه گفت: کود دامی به دلیل منشاء حیوانی می تواند حاوی انواع عوامل بیماری زا باشد به همین دلیل و به منظور جلوگیری از شیوع بیماری های واگیر دامی و مشترک فراوری کود دامی در دامداری ها جهت مصرف آن در زمین های زراعی مستلزم رعایت مراحل بهداشتی می باشد.
وی درباره این مراحل بهداشتی اذعان داشت: کود دامی باید قبل از حمل و جابجایی و به منظور مصرف، حداقل به مدت یک ماه در محل مناسب جمع آوری و ذخیره شود این محل مناسب می تواند چاله ای نظیر چاله های سیلو کردن باشد. محل مذکور باید در دامداری بوده و با جایگاه نگهداری دام فاصله ای مناسب داشته باشد. همچنین به دور از آب های جاری و زیرزمینی باشد. ضدعفونی کردن سطح کود با فرمالین تجاری 5 تا 10 درصد پس از دپو کردن یکی دیگر از اقدامات لازم به منظور جلوگیری از شیوع بیماری ها می باشد.
وی گفت : پس از گذشت چند هفته و بر اثر بالا رفتن حرارت کود به دلیل عملیات تخمیر، بسیاری از عوامل بیماری زای میکروبی، قارچی و انگلی از بین رفته و کود آماده جابه جایی می شود و تا زمان مصرف می باید روی کود را با نایلون، خاک و یا هرگونه پوششی که مانع از پراکندگی آن در محل بر اثر باد و سایر عوامل گردد پوشاند.
نظر دهید