دوره آشنایی قصابان بامسایل ذبح شرعی وبهداشتی در بخش سده قاینات برگزار شد
دوره آشنایی ذابحین و قصابان با مسائل ذبح شرعی باحضورحجت الاسلام والمسلمین محمد دوست ناظرشرعی ذبح دام استان خراسان جنوبی درآرین شهر مرکز بخش سده شهرستان قاینات برگزار گردید.
.jpg)
به گزارش روابط عموم شبکه دامپزشکی قاینات: یک دوره کلاس آموزشی ذبح شرعی دام باحضورحجت الاسلام والمسلمین محمددوست ناظرشرعی ذبح دام استان خراسان جنوبی و دکتر محمودی رئیس شبکه دامپزشکی درمحل سالن جلسات مدیریت جهاد کشاورزی آرین شهر برگزارشد.
حجت الاسلام محمددوست دراین کلاس آموزشی ضمن تاکید برنظارت شرعی عنوان کرد: حلال وحرام بودن تغذیه اثرات مستقیمی برجسم وعمل انسان داردبنابراین متولیان ومسئولان تامین مصارف کشتاری درشهرستان موظفند برانجام ذبح شرعی وحلال نظارت دقیق داشته باشند.
دکتر محمودی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان در این جلسه ضمن تاکید رعایت ضوابط بهداشتی عنوان کرد : در خصوص حلیت گوشت که حجت الاسلام محمد دوست به بیان نکات لازم برای ذابحین عزیز پرداختند لازم می دانم بر رعایت حلال و حرام گوشت تاکید کنم چون عرضه کنندگان فرآورده هایی همچون گوشت سفید و قرمز در قبال شرعیت فرآورده مسئول هستند و باید کشتار خود را از مسیر کشتارگاه و با نظارت ناظر شرعی که مطمئنا کمک شایانی در پیشبرد اهداف بهداشتی دامپزشکی دارند پیش ببرند. کار برای قصابان از حساسیت بیشتری برخوردار است چراکه باید این نکته مهم که رعایت حداقل 24 ساعت پیش سرد (دمای 0-4 )برای گوشت رعایت کنند که از مهمترین موارد برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو می باشد.
محمودی همچنین عنوان کرد : حال در این بخش که کشتارگاه دام وجود ندارد و با توجه به فصل گرما و احتمال شیوع بیماری تب کربمه کنگو لازم است قصابان و ذابحین شرعی حساسیت بیشتری در رابطه به رعایت پیش سرد گوشت داشته باشند چون بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هیچ علائمی در دام دیده نمی شود و رعایت بهداشت دام و استفاده از وسایل حفاظت فردی در برخورد با دام و ذبح دام از خطرات احتمالی این بیماری می کاهد و رعایت پیش سرد تا حداقل 24 ساعت امکان عاری شدن گوشت از ویروس بیماری را دارد.
وی در ادامه بیان کرد : بیماری تب خونریزی دهنده تب کریمه کنگو یکی از بیماری های خطرناک و قابل انتقال بین انسان ودام بیماری هولناک و کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است که از طریق کنه آلوده ، خون دام آلوده و بیماران مبتلا امکان انتقال به جمعیت انسانی را دارد . مهمترین راهکار مبارزه و کنترل بیماری فوق سم پاشی بر علیه کنه ها ، پرهیز از ذبح دام در غیر کشتارگاه و رعایت بهداشت فردی و محیطی توسط افراد در معرض خطر همچون قصابان، کارکنان دامپزشکی ، پزشکی ، میادین دام ، کشتارگاه دام و دامداران میباشد.
در پایان دکتر محمودی ضمن تشکر از مدیریت جهاد کشاورزی بخش سده و حضور قابل توجه قصابان ، ابراز امیدواری کرد در صورتی که همراهی همه مجموعه های اجرایی شهرستان در رابطه با فرهنگ سازی این مهم که کشتار خارج از کشتارگاه مخاطرات بهداشتی و اجتماعی جبران ناپذیری دارد میتوان به دست آوردهای قابل قبولی دست یافت.
نظر دهید