توصیههای بهداشتی دامپزشکی به خریداران ماهی تازه و منجمد
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس گفت: به منظور اطمینان از سلامت ماهیان موجود در سطح فروشگاههای عرضه، لازم است شهروندان نکاتی را هنگام خرید در نظر داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس،دکتر جواد اسماعیلی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس، گفت: با توجه به استقبال شهروندان از خرید ماهی تازه و منجمد و عرضه آن در بسیاری از مرغ و ماهی فروشیها و به منظور اطمینان از سلامت ماهیان موجود در فروشگاههای عرضه، لازم است شهروندان نکاتی را در خرید آن در نظر داشته باشند تا از تغذیهای سالمتر بهرهمند شوند.
او افزود: ماهی از جمله فرآوردههای آبزیان است که در صورت تخلیه نشدن محتویات شکم، خطر آلودگی، فسادپذیری و مسمومیت غذایی را به دنبال دارد و لازم است تا همه مراحل صید، حمل و نقل، عرضه، فرآوری و بستهبندی گوشت ماهی نیز زیر نظارت کارشناسان دامپزشکی انجام شود.
اسماعیلی تصریح کرد: عرضه ماهی منجمد بصورت تازهی دیفراست شده (از انجماد خارجشده) غیرمجاز است و لذا توصیه میشود از خرید ماهی از دستفروشان خودداری نمایند.
وی اظهار داشت: ماهی تازه باید در دمای صفر تا ۴+ درجه سانتیگراد در یخچال همراه با پودر یخ و ماهی منجمد در دمای ۱۸ -درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود و هرگونه عرضه فراوردههای آبزیان بدون رعایت این شرایط ممنوع است.
رئیس دامپزشکی فردوس با اشاره به اینکه شهروندان ماهی را از فروشگاههای معتبر تهیه و از خرید ماهی از دستفروشان و فروشندگان بیهویت خودداری کنند، افزود: ماهی منجمد بستهبندی شده نیز لازم است با تاریخ تولید، انقضا و سایر مشخصات مربوط به واحد بستهبندی تولید و عرضه شود.
اسماعیلی در مورد مشخصات ماهی تازه گفت: ماهی تازه دارای پوستی درخشنده، شفاف و براق بوده و فلسها (پولک) محکم به بدن چسبیده و بدن سخت و قابل ارتجاع است و چشمها محدب، قرنیههایی روشن و برجسته ، مردمکهایی زلال و شفاف دارد و فاقد هرگونه بوی تند و زننده است.
وی در پایان از همشهریان خواست: در صورت مشاهده هر گونه تخلف موارد را به شماره تلفن 32728406و یا سامانه 1512 گزارش کنند.
نظر دهید