توصیه های بهداشتی در خصوص پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF )
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی دکتر محمد علی بخشی معاونت سلامت دامپزشکی استان گفت : مبارزه با زئونوز ها یا بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده که در بیشتر کشور های جهان تلفات و خسارات سنگینی ناشی از این بیماری ها ایجاد می شود .
وی گفت : بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک (زئونوز ) بین انسان و دام بوده و عامل اصلی آن کنه هیالوما می باشد.
بخشی گفت : CCHF یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که بوسیله کنه یا تماس با خون ، ترشحات انسان الوده یا ترشحات لاشه دام آلوده منتقل می شود. بیماری در فصلهای گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور (زمان رشد و تکثیر کنهها) شیوع مییابد که با توجه به کاهش نزولات جوی در سال جاری و خشکسالی شدید ، افزایش انگل های خارجی بدن دام بخصوص کنه ها دور از انتظار نبوده و از طرفی در دام ها که به عنوان میزبان واسط می باشند بیماری هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطرانتقال آن به انسان در هنگام ذبح یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان) وجود دارد . همچنین با وجود اینکه پرندگان به غیر از شتر مرغ به این بیماری مقاومند اما می توانند با پخش کنه های آلوده در انتقال بیماری تاثیر گذار باشند .
بخشی ادامه داد : از راههای پیشگیری از بیماری می توان به آفت کش و سم پاشی جایگاه نگهداری و حمام دادن دام ها جهت از بین بردن کنه ها ، کشتار دام در کشتارگاهها ، عدم کشتار در معابر عمومی ، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (ماسک و عینک و دستکش )حین کشتار دام و شستشو و ضدعفونی مکان های آلوده به خون و ترشحات دام ها در کشتارگاه ها نام برد.
از آنجایی که این بیماری در دام ، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای صفر تا مثبت چهار درجه سانتی گراد (پیش سرد کشتارگاه ) قرار گیرد تا ویروسهای آن کشته شوند و پس از گذراندن زمان پیش سرد قطعه بندی و مصرف گردد .
نظر دهید