توصیه به شهروندان؛ شیرخام را از مراکز مجاز و بهداشتی تهیه کنید.
تمامی فراوردههای خام دامی از مرحله تولید تا مصرف باید تأییدیه بهداشتی دامپزشکی را دریافت نمایند .
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس، در راستای شیوهنامههای نظارت بهداشتی، تمامی فراوردههای خام دامی از مرحله تولید تا مصرف باید تأییدیه بهداشتی دامپزشکی را دریافت نمایند .
دکتر اسماعیلی رئیس اداره دامپزشکی فردوس گفت : با توجه به فسادپذیری بالای شیرخام و امکان انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از شیر خام آلوده، ضروری است برابر ضوابط و مقرات بهداشتی دامپزشکی شیر خام از مرحله دوشش، حمل و نقل، سردسازی و عرضه با نظارت بهداشتی دامپزشکی تولید و عرضه شود .
تمامی شیرهای خام تولیدی در مبداء دامداریهای صنعتی پس از آزمایشات اولیه، سردسازی شده و با حمل و نقل بهداشتی به کارخانجات لبنی و مراکز عرضه منتقل میشود.
وی ورود بیشتر فرآورده های لبنی سنتی از جمله شیر خام را که بدون طی هرگونه انجام آزمایشهای لازم از قبیل بارمیکروبی، بررسی باقیمانده دارویی و ... مرحله پاستوریزاسیون و میکروبزدایی و به صورت فلهای و مستقیم از دامداریها به این نوع مراکز را مناسب ندانست و عنوان کرد: در این فرایند، احتمال افزایش آلودگی ثانویه در شیر وجود دارد.
اسماعیلی ساماندهی و رفع عرضه شیر خام را نیازمند توجه بیشتر و آگاهی شهروندان دانست و گفت: برای حل این معضل بهداشتی باید تمامی دستگاههای اجرایی از جمله شبکه بهداشت و درمان، اصناف، صنعت ومعدن و صدا و سیما، اداره دامپزشکی را که مجری نظارت بر فرآوردههای خام دامی است را یاری نمایند.
وی بیماریهای تبمالت، سل، عفونتهای استرپتوکوکی، مسمومیتهای گوارشی و رودهای را از مهمترین بیماریهایی دانست که از شیر آلوده به انسان منتقل میشود.
به شهروندان توصیه میشود شیر خام مصرفی خود را از مراکز جمعآوری و عرضه شیر خام مجاز تهیه نمایند. مراکز جمع آوری شیرخام مجاز دارای مسئول بهداشتی بوده که با اقدامات آزمایشگاهی، سردسازی و تأیید سلامت و کیفیت شیر تحویلی از دامداریها، شیرخام عرضه شده به مصرف کنندگان را تضمین سلامت مینمایند.
نظر دهید