• 1402/11/09 - 08:06
  • تعداد بازدید : 202
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بالاتر از خطر : هشدار دامپزشکی استان در خصوص بیماری تب برفکی

تب برفکی از مهمترین بیماری های ویروسی واگیر دامی است که با توجه به میزان واگیری بالا می تواند باعث ضرر و زیان اقتصادی بالا به دامداران گردد .

اداره کل دامپزشکی با توجه به بروز بیماری تب برفکی در استان خطر شیوع تب برفکی را در دام های غیر واکسینه استان جدی دانست و از دامداران استان خواست تا ضمن رعایت قوانین و دستورالعمل‌های دامپزشکی، سرمایه دامی خود را در مقابل این بیماری خطرناک و واگیر دامی حفظ کنند.

دامپزشکی 7 توصیه مهم در جهت پیشگیری از این بیماری به دامداران دارد :

  1. -      با توجه به اینکه خطر ابتلا به بیماری با افزایش موارد بیماری در استان و استان های مجاور بالا رفته است شرط عقل بر این است که دامداران هر چه سریعتر نسبت به بیمه دام های خود به نزدیکترین دفتر صندوق بیمه محصولات کشاورزی مراجعه و نسبت به پلاک کوبی و بیمه دام های خود اقدام نمایند .
  2. -      در صورتیکه هنوز موفق به مایه کوبی دام های خود نشده اید نسبت به دریافت نوبت واکسیناسیون با ماموران دامپزشکی مستقر در نزدیک ترین پست دامپزشکی یا شبکه دامپزشکی شهرستان تماس بگیرید .
  3. -      از مهمترین علائم اولیه این بیماری ، قطع ناگهانی اشتهای دام ، تب بالا ، ایجاد تاول های دهانی و پستانی، وقوع لنگش، کاهش تولید شیر یا قطع ناگهانی آن و سقط جنین می باشد.
  4. -      با توجه به فرم شدید بیماری در دامهای جوان که باعث مرگ سریع بدون بروز علائم در آنها می گردد ، مرگ و میر و تلفات بره ها و گوساله ها را جدی بگیرید .
  5. -      ورود وسایل نقلیه آلوده خصوصا خودروهای حمل دام از خطرناک ترین عوامل درگیری دامداری به این بیماری خطرناک می باشد لذا نسبت به فعال نمودن چاله های ضدعفونی درب دامداری اقدام و پس از اطمینان از ضدعفونی کردن خودرو اجازه ورود خودرو را به دامداری بدهید .
  6. -      توصیه می شود درصورتیکه قصد خروج دام از دامداری به مقصد میدان دام یا کشتارگاه یا دامداری دیگر را دارید دام خود را در خارج از محوطه دامداری به داخل خودرو سوار کنید و به یاد داشته باشید در بررسی های به عمل آمده خودرویی که جهت حمل و نقل دام استفاده می شده است، عامل اصلی انتقال این بیماری خطرناک در دامداری های سالم بوده است. 
  7. -      از خرید دام در این برهه زمانی فعلا خودداری کنید و در صورتیکه به هر دلیل در موقعیت خرید دام جدید قرار گرفتید موارد هشداری ذیل را مد نظر قرار دهید:

*-قبل از خرید دام ضمن تماس با دامپزشکی منطقه ای که قصد خرید دارید از سلامت دام های دامداری اطمینان حاصل کنید و سابقه آخرین واکسیناسیون دام ها را دریافت کنید .

*- با توجه به اینکه حداقل یک هفته بعد از انجام مایه کوبی، ایمنی در بدن دام ایجاد می شود توجه داشته باشید انجام واکسیناسیون در دام نمی تواند دلیلی بر سلامت دام باشد چه بسا دام هایی که هنگام مایه کوبی در دوره کمون بیماری بوده اند و هنوز هیچ علامتی از بیماری در آنها بروز نکرده است و در واقع واکسیناسیون روی اینگونه دام ها بی اثر می باشد.

*- تا حد ممکن از ورود خودرو به دامداری خودداری کنید و سعی کنید دام را خارج از محوطه داخل دامداری از خودرو تخلیه کنید و در صورتیکه به هر دلیل خودرو وارد دامداری شود بایستی ضمن ضد عفونی لاستیکها و تعویض کفش راننده به محض تخلیه دام نسبت به پاکسازی و ضدعفونی مسیری که خودرو وارد دامداری شده اقدام و مطمئن شوید که هیچگونه فضولات و آلودگی توسط خودرو به داخل دامداری وارد نشده است .

*-دام های تازه وارد را در باربند قرنطینه به مدت 10تا 14 روز مجزا نگهداری کنید و پس از اطمینان از سلامت دام ها می توانید آنها را به محوطه عمومی دامداری و دیگر دام ها وارد کنید.

*-به گفته دلال یا فروشنده دام مبنی بر سلامت دام یا انجام واکسیناسیون دام ها اطمینان نکنید چه بسا که با توجه به گران بودن واکسن خصوصا در گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی انجام واکسیناسیون روی دام های که قصد فروش آنها گرفته شده ، انجام نشده باشد و تنها دام هایی که قصد نگهداری برای خود را داشته اند واکسینه شده باشند.

 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 314272
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه