• 1401/05/22 - 08:06
  • تعداد بازدید : 444
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اجرای طرح پایش و مراقبت و ریشه‌کنی بیماری مشمشه در فردوس

هیچ نوع واکسن موثری برای پیشگیری از بیمـاری ساخته نشده و لذا مهمترین راه کنترل و ریشه‌کنی این بیماری آزمایش، شناسایی و حذف حیوانات آلوده‌ است.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس: بمنظور کنترل و ریشه‌کنی بیماری مشمشه،  انجام خونگیری از اسب‌های مراکز نگهداری و پرورش اسب و باشگاه‌های سوارکاری در شهرستان فردوس پایش و مراقبت می‌شود.

جواد اسماعیلی، رئیس اداره دامپزشکی فردوس، گفت: پس از خونگیری و جداسازی سرم، نمونه‌های اخذ شده به منظور انجام آزمایشات لازم به آزمایشگاه مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور ارسال می‌گردد.

وی افزود: از گذشته تاکنون اسب به عنوان یکی از حیوانات مورد علاقه انسان مطرح بوده و به همین دلیل شناسایی، کنترل و درمان بیماری‌های مشترک بین انسان و اسب به منظور تأمین بخشی از سلامت عمومی جامعه، همواره دارای اهمیت می‌باشد.

وی بیماری مشمشه را به عنوان یکی از مهمترین بیماری‌های مشترک انسان و تک‌سمیان معرفی کرد و گفت: بیماری مشمشه که عامل آن باکتری بورخولدریا مالئی است در انسان با علایمی چون تب، دردهای عضلانی و مفصلی، ذات‌الریه، زخم‌های پوستی به همراه ترشحات چرکی دیده شده که در برخی موارد آبسه در طحال، کبد و ریه‌ها نیز مشاهده می‌شود.

وی تصریح کرد: این بیماری در تک‌سمیان با علایمی مانند تب، تنگی و صدا دارشدن تنفس، افسردگی و کاهش وزن، ضایعاتی در بینی که با ترشحات سروزی و چرکی، ندول‌های زیرپوستی و افزایش قطر و برجسته‌شدن عروق لنفاوی و غیره همراه است.

اسماعیلی افزود: در صورت تماس انسان با اسب و یا سایر تک‌سمیان بیمار، انتقال این بیماری به انسان بسیار محتمل می‌باشد که به وسیله ترشحات چرکی بینی و زخم‌های پوستی دام بیمار به انسان منتقل می‌شود و بیماری به سه فرم حاد، مزمن و بازگشت‌کننده بروز می‌کند.

وی تشخیص و جداسازی دام های آلوده به بیماری با روش خونگیری و آزمایش را مهمترین اقدام دامپزشکی به منظور مبارزه با این بیماری برشمرد و گفت: به افرادی که در تماس مستقیم با اسب هستند توصیه می‌شود با رعایت شرایط بهداشتی- قرنطینه‌ای نسبت به خرید و فروش اسب اقدام نمایند، تماس با حیوان آلوده را به حداقل رسانده و با دفع و دفن بهداشتی و سوزاندن فضولات، سوزاندن وسایل نگهداری و تیمار، جداسازی و معدوم کردن حیوان مبتلا و همکاری در انجام پایش به کنترل این بیماری کمک کنند.

وی تصریح کرد: با همکاری پرورش‌دهندگان و دست‌اندرکاران صنعت اسب در انجام به موقع پایش و مراقبت بیماری مشمشه، جلوگیری از جابجایی اسبها بدون مجوز دامپزشکی و اجرای صحیح شیوه‌نامه‌های بهداشتی سازمان دامپزشکی، می‌توان از بروز و شیوع بیماری مشمشه پیشگیری کرد.

وی گفت:هیچ نوع واکسن موثری برای پیشگیری از بیمـاری ساخته نشده و لذا مهمترین راه کنترل و ریشه‌کنی این بیماری آزمایش، شناسایی و حذف حیوانات آلوده‌ است.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 289243
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه