• 1398/04/29 - 13:41
  • تعداد بازدید : 302
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیشگیری از بیماری واگیر تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

توصیه های رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی به شهروندان در خصوص تب خونریزی دهنده کنگو در اولین روز هفته

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان  با اشاره به عوامل پیشگیری از بروز بیماری تب کریمه کنگو اظهار داشت: جدا نگه داشتن جایگاه دام از محل زندگی، خودداری از تماس با ترشحات و خون دام، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز ، مبارزه با انگل های خارجی بدن دام از طریق سم پاشی و ....  از مواردی است که با رعایت آنها می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد.

 دکتر مسعود دادفر افزود : تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است و این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل می‌شود و این بیماری  ، هیچ گونه علائمی در حیوان ایجاد نمی‌کند که باعث تشخیص شود و ظاهر حیوان کاملاً طبیعی است . بیماری تب کریمه کنگو می‌تواند به صورت مستقیم از دام به انسان و یا از طریق گزش توسط کنه آلوده به انسان منتقل شود. این در حالی است که اکثر مبتلایان به این بیماری در افرادی دیده می‌شود که با دام سر و کار داشته‌اند، ولی افرادی که با لاشه دامهایی که در خارج از کشتارگاه مجاز ذبح شده  و مراحل بهداشتی را سپری نکرده اند بخصوص خانمهای خانه دار در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

وی گفت : یکی از اقدامات بسیار مهم در کشتارگاه‌ها این است که بعد از ذبح دام ،  لاشه دام حداقل ۲۴ ساعت در پیش سرد نگهداری می شود، این  امر باعث ایجاد  جمود نعشی که منجر به از بین رفتن ویروس در لاشه دام می گردد .  و بعد از آن به بازار عرضه می‌شود. اگر ذبح دام در کنار خیابان‌ها و جاده‌ها باشد و توسط مردم عادی انجام شود به علت عدم انتقال لاشه به پیش سرد ،  احتمال آلوده شدن افرادی که با این لاشه ها در تماس هستند فوق العاده بالا می باشد.

دادفر افزود : در سال جاری  به دنبال افزایش بارندگی‌ها، جمعیت کنه ها نیز افزایش پیدا کرده است ضروریست که  دامداران  نسبت به سم پاشی دام و جایگاه با جدیت اقدام نمایند . لازم به یاد آوریست نظارت در کشتارگاه‌ها نیز توسط ناظران و بازرسان بهداشتی به صورت دقیق انجام و کشتارگاههای استان مجهز به سردخانه پیش سرد می باشند.

 وی به تشریح عملکرد اکیپ های عملیاتی  شبکه های دامپزشکی در شهرستان جهت مقابله با کنه ها پرداخت و گفت : از ابتدای سال جاری تا کنون تعداد 165708 راس دام سبک و 3584 راس دام سنگین و  372000  متر مربع  به منظور مقابله با کنه ها توسط اکیپ های عملیاتی شبکه های دامپزشکی  سم پاشی گردیده است .

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 134905
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه