واکسیناسیون حدود 800هزار نوبت سر دام در نهبندان طی سال 96
در سال گذشته 772هزار و 20 نوبت سر دام سبک و 7 هزار و 994 نوبت سر دام سنگین در شهرستان نهبندان علیه بیماریهای مختلف مایه کوبی شدند.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی نهبندان، محمد راه انجام با اشاره به افزایش بیست درصدی حجم عملیات مایه کوبی دام ها نسبت به مدت مشابه سال های گذشته، افزود: یکی از اهداف دامپزشکی برنامهریزی دقیق و صحیح در خصوص ایمنسازی دامها در برابر بیماریهایی نظیر تب برفکی، آبله، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و مبارزه با بیماریهای مشترک مانند بروسلوز(تب مالت)، شاربن و هاری است که برای برآورده شدن این هدف، سال گذشته 780 هزار و 14 نوبت سر دام سبک و سنگین علیه بیماریهای مختلف دامی مایهکوبی شدند.
وی افزود: پیشگیری و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام و بیماری های واگیر دامی نقش اساسی در تأمین بهداشت عمومی و حفظ سرمایه ملی کشور یعنی دام و طیور را دارد که این امر در راستای کمک به تولید ناخالص ملی و اشتغالزایی است.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان به میزان مایه کوبی و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام اشاره نمود و گفت: در سال گذشته 246 هزار و 519 نوبت سر دام علیه انواع بیماریهای قابل انتقال بین دام و انسان (شاربن، بروسلوز و هاری) مایه کوبی شده اند .
راه انجام تصریح کرد: از این تعداد دام 188 هزار 204 راس دام گوسفند وبز، 758 راس گاو و گوساله، 4هزار و 20 نفر شتر و 300 راس الاغ علیه بیماری شاربن، 52 هزار و 22 راس بره و بزغاله و 602 گاو و گوساله علیه بیماری بروسلوز و 613 قلاده سگ علیه بیماری هاری به صورت رایگان واکسینه شده اند.
وی ادامه داد: آمار عملکرد واکسیناسیون در بخش مبارزه و پیشگیری از بیماری های اختصاصی دام ها شامل آبله، تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، تیلریوز و آنتروتوکسمی نیز 533 هزار و 495 نوبت سر دام بود.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان اضافه کرد: در این مدت 183 هزار و 58 راس گوسفند و بز عبیه بیماری آبله، 283هزار و 601 نوبت سر دام سبک و 1793 نوبت سر دام سنگین علیه بیماری تب برفکی، 36 هزار و 770 راس دام علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، 37 هزار 752 راس دام علیه بیماری آنتروتوکسمی و 120 راس گاو و گوساله علیه بیماری تیلریوز واکسینه شده اند.
راه انجام با اشاره به اینکه شهرستان نهبندان با دارا بودن بیش از 200 هزار رأس دام سبک و بیش از 12 هزار رأس دام سنگین، قطب پرورش شتر محسوب می شود، یاد آور شد: تمامی فعالیتهایی که در حوزه دامپزشکی در راستای مبارزه با بیماریهای مختلف دام و طیور و تامین غذا و امنیت غذایی جامعه و ارتقای بهداشت عمومی انجام میشود همگی جزو فعالیتهای شاخصی هستند که سبب شده در حوزه دامپزشکی استان با موفقیت ظاهر شویم.
نظر دهید