• 1397/01/21 - 12:00
  • تعداد بازدید : 67
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

واکسیناسیون بیش از 400 هزار راس دام در استان، علیه بیماری انتروتوکسمی در سالی که گذشت

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان‌جنوبی، با اعلام این خبر گفت: در سال گذشته واکسیناسیون انتروتوکسمی به تعداد 410 هزار راس در استان بوده است.

به گزارش روابط عمومی ادراه کل دامپزشکی استان خراسان‌جنوبی "مسعود دادفر"  اظهار کرد: آنتروتوكسمی بیماری حیوانات علفخوار است كه در اثر رشد و تكثیر غیرمعمول باكتری كلستریدیوم پرفرنجینس در دستگاه گوارش آنها بوجود می‌آید.



وی، ادامه داد: نام دیگر بیماری آنتروتوکسمی بیماری پرخوری یا قلوه نرمی می‌باشد در واقع هنگام بروز این بیماری شیردان گوسفند آسیب دیده و حتی باعث انباشتگی و پرخونی شکمبه گوسفند می‌شود.



رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان‌جنوبی، تصریح کرد: عامل بیماری باكتری كلستریدیوم پرفرنجینس می‌باشد که همیشه در دستگاه گوارش و در خاك و محیط یافت می‌شود.



وی، عنوان کرد: این باكتری همراه با رشد و تكثیر خود در دستگاه گوارش، از طریق مدفوع حیوان، دفع می‌گردد و باعث بیماری نمی‌شود اما اگر به عللی از جمله پرخوری و تغییر جیره غذایی و یا استفاده بیش از حد از غلات در جیره غذایی حیوانات، حركات دستگاه گوارش كند شود یا متوقف گردد بر تعداد این باكتری‌ها در دستگاه گوارش افزوده شده و با تولید سم باعث بیماری آنتروتوكسمی می‌شوند.



دادفر، افزود: هر شرایطی که موجب تغییر ناگهانی جیره شود، ممکن است سبب تغییر وضعیت میکروبی دستگاه گوارش و ازدیاد باکتری‌های عامل این بیماری شود.



وی، با اشاره به اینکه علائم این بیماری بسته به شدت آن متفاوت خواهد بود، تصریح کرد: در حالت فوق حاد این بیماری به صورت مرگ ناگهانی و در فرم حاد تب و لرز، بی‌اشتهایی، بی‌قراری، گیجی، نفس‌نفس زدن و ترشح از بینی دیده می‌شود و در شکلی که شدت بیماری کمتر است این نشانه‌ها ضعیف‌تر هستند و گاهی با مشاهده اسهال نیز همراه است.



رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان‌جنوبی، ادامه داد: وقوع این بیماری تابعی از تغییر جیره است، یعنی در هر فصلی که مشکلات تغذیه و تغییر جیره وجود داشته باشد، این بیماری بروز می‌کند اما در بهار و چرای آزاد که دسترسی دام به علوفه تازه و خوش خوراک به ویژه دام عشایر و مرتع‌چر زیاد می‌شود، وقوع بیماری بیشتر است.



تغییر نوع و میزان جیره غذایی دام‌ها باید تدریجی و آرام باشد



دادفر، بیان کرد: پیشگیری از این بیماری و تلفات ناشی از آن واکسیناسیون دام‌ها طبق ضوابط سازمان دامپزشکی علیه این بیماری در زمان مناسب انجام شود و همیشه به ویژه قبل از آوردن دام‌ها به مراتع سبز بهاری، این نکته  را به خاطر بسپاریم که تغییر نوع و میزان جیره غذایی دام‌ها باید تدریجی و آرام باشد.



وی، در پایان خاطر نشان کرد: در سال 1396 واکسیناسیون انتروتوکسمی به تعداد 410 هزار راس در استان بوده است و در حال حاضر واکسن مورد نیاز دامداران استان تامین گردیده است.


  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 102528
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه