واکسیناسیون بیش از 355 هزار راس دام در نهبندان
طی 9 ماهه امسال 355 هزار و 35 نوبت سر دام سبک و سنگین در شهرستان نهبندان علیه بیماریهای مختلف واکسینه شدند.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی نهبندان، محمد راه انجام رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اظهار کرد: یکی از اهداف دامپزشکی برنامهریزی دقیق و صحیح در خصوص ایمنسازی دامها در برابر بیماریهایی واگیر دامی نظیر تب برفکی، آبله، طاعون نشخوارکنندگان کوچک و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام مانند بروسلوز و هاری است.
وی با بیان اینکه بیماری آبله گوسفند و بز از بیماری های با واگیری بالا محسوب می گردد که می تواند خسارات اقتصادی سنگین از جمله کاهش تولید شیر، آسیب به کیفیت پوست، سقط جنین و کاهش وزن را ایجاد کند، افزود: طی 9 ماهه امسال تعداد 187 هزار و 393 رأس گوسفند و بز علیه بیماری آبله واکسینه شدند.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان از واکسیناسیون 53 هزار و 94 راس دام سبک و سنگین علیه بیماری بروسلوز در این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: بیماری بروسلوز یا تب مالت یک بیماری عفونی قابل انتقال از دام به انسان است که در دام باعث سقط جنین، ناباروری، کاهش تولید و از بین رفتن ارزش اقتصادی دام می شود.
راه انجام با اشاره به اینکه بیماری تب برفکی می تواند خسارت های اقتصادی قابل توجهی از قبیل کاهش شیر، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان را به دامدار تحمیل کند، ادامه داد: شبکه دامپزشکی این شهرستان با برنامه ریزی منسجم تعداد 35 هزار و 658 رأس دام سبک و سنگین را طی نه ماهه امسال در 97 واحد دامی شهرستان علیه بیماری تب برفکی مایه کوبی کرده است و واکسیناسیون دامها علیه این بیماری تا پایان امسال ادامه دارد.
وی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری 50 هزار و 79 رأس گوسفند و بز در 115 واحد دامی این شهرستان علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شده اند، یاد آور شد: شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهانی، افسردگی، سرفه، التهاب روده ها و اسهال بدبو از مهمترین علائم این بیماری است که در صورت بروز بیماری در یک گله یا در یک منطقه با تلفات بالا در دام های جوان همراه میشود.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان با اشاره به اینکه مهمترین راهکار در کنترل و پیشگیری از بیماری آنتروتوکسمی رعایت اصول مدیریت در تغییرات جیره غذایی، ممانعت از پرخوری دامها و واکسیناسیون اقدامی تکمیلی برای پیشگیری از وقوع بیماری آنتروتوکسمی است، افزود: طی 9 ماهه امسال 28 هزار و 275 راس دام در ابن شهرستان توسط بخش خصوصی و با نظارت این شبکه واکسینه شدهاند.
راه انجام از قلاده گذاری و واکسیناسیون 536 قلاده سگ صاحبدار و گله علیه بیماری هاری در شهرستان خبر داد و خاطر نشان کرد: شهروندان در صورت هرگونه گاز گرفتگی و ایجاد خراش بدن توسط حیوانات مشکوک به هاری محل جراحت را با آب و صابون به مدت 15 دقیقه شستشو داده، سریعا به مراکز درمانی مراجعه کرده و برای اقدامات بعدی مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.
رئیس شبکه دامپزشکی نهبندان در پایان از تمامی دامداران شهرستان خواست با اکیپهای واکسیناسیون شبکه دامپزشکی نهبندان همکاری کامل را داشته باشند تا با پیشگیری از وقوع بیماریهای دامی و حفظ سرمایه دامی کشور، گام موثری در راستای عمل به اقتصاد مقاومتی برداشته شود.
نظر دهید