هفت توصیه دامپزشکی جهت مصرف گوشتهای قربانی چیست ؟
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر محمد شفائی معاونت سلامت دامپزشکی استان هفت توصیه دامپزشکی به منظور استفاده گوشتهای قربانی را به هم استانی های عزیر ارائه نمود.
وی گفت: هم ساله بسیاری از مسلمانان در عید قربان اقدام به قربانی کردن دام و توزیع گوشت به نیازمندان ، اقوام ، دوستان یا همسایگان خود می کنند اما با توجه به اینکه روند کشتار دام در عید قربان با روال معمول کشتار در کشتارگاههای دام تفاوتهای خاصی پیدا می کند باید همه عزیزانی که قصد قربانی کردن دام را دارند نکات مهمی را مد نظر قرار دهند توصیه اول دامپزشکی در این خصوص خرید دام از میادین دام مجاز با تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی کشیک مستقر در میادین دام و همچنین کشتار دام در کشتارگاههای دام تحت نظارت کارشناسان کشیک دامپزشکی می باشد .
اما توصیه های بعدی دامپزشکی مربوط به مسائل بعد از کشتار دام می باشد لذا ضروری است مردم به هر صورت و در هر جا اقدام به قربانی دام کرده اند و یا گوشت دام قربانی را دریافت کرده اند موارد ذیل را مد نظر قرار دهند :
- - با توجه به اینکه گوشت ذبح شده در عید قربان مرحله نگهداری 24 ساعته در پیش سرد را نداشته است بایستی مرحله نگهداری 24 ساعته گوشت و دل و جگر دام را خود مردم گرامی که قصد مصرف گوشت را دارند قبل از تکه کردن و بسته بندی یا پخت آنها انجام دهند بهترین راه برای رسیدن به این منظور ، نگهداری یک روزه گوشت یا دل و جگر دام در دمای یخچال قبل از خرد کردن یا پختن گوشت می باشد .
- - مهمترین اتفاقی که در اثر نگهداری گوشت در دمای یخچال برای گوشت رخ می دهد افزایش اسیدیته گوشت در اثر واکنشهای شیمیایی بافت گوشت هست که منجر به نابودی بسیاری از عوامل بیماریزا خصوصا ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و میکروب تب مالت می شود البته موارد مهم دیگری مانند تردی گوشت ، افزایش کیفیت گوشت ، افزایش ماندگاری گوشت ، خوش رنگ شدن گوشت و بسیاری موارد دیگر با نگهداری 24 ساعته گوشت در دمای یخچال اتفاق می افتد که آنها را نیز نباید نادیده گرفت .
- - در صورتیکه به هر صورت قصد مصرف گوشت یا دل و جگر تازه را دارید در هنگام خردکرن از دستکش استفاده کرده و مراقب باشید که در صورت وجود ویروس بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در گوشت ، احتمال انتقال ویروس از طریق زخم و خراشهای دست یا بریده شدن دست با چاقو بسیار زیاد می باشد .
- - توصیه ما جهت مصرف گوشت یا فرآورده های گوشتی تازه دام اطمینان از پختن کامل خصوصا در موارد کبابی کردن گوشت یا جگر می باشد زیرا که احتمال اینکه گوشت یا جگر در حالت کبابی کردن بطور کامل پخته نشده باشد بیشتر می باشد .
- - فراموش نکنید که بهترین روند افزایش اسیدیته در لاشه دام به منظور نابودی عوامل بیماریزا فقط در دمای یخچال و پس از 24 ساعت کامل می شود و لذا نگهداری گوشت در دمای فریزر موجب قطع واکنشهای شیمیایی در گوشت شده و اسیدیته لازم در گوشت ایجاد نخواهد شد .
- - در صورتیکه به هر صورت در مواجهه با موارد خطر ابتلای به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بوده اید مراقب باشید که در صورت بروز علائم اولیه این بیماری که شامل تب ، سردرد و درد عضلانی ، کسلی و خستگی می باشد به بیماری مشکوک و به پزشک مراجعه کنید زیرا مهمترین عامل در درمان این بیماری خطرناک تشخیص به موقع بیماری خصوصا قبل از بروز علائم خونریزی در پوست و بدن می باشد و متاسفانه مراجعه دیرهنگام بعد از بروز علائم خونریزی امکان عدم درمان بیماری را بالا می برد .
- - موارد مشکوک بیماری شامل الف ) سابقه تماس با گوشت یا فرآورده های خام دامی از طریق پوست زخمی یا بریده شدن دست هنگام خرد کردن گوشت یا جگر تازه دام می باشد ب ) سابقه خوردن گوشت یا جگر کامل پخته نشده یا ورود اتفاقی خون آلوده دام به دهان در هنگام ذبح دام یا تکه کردن لاشه دام می باشد ج ) سابقه گزش مستقیم بدن توسط کنه است زیرا کنه آلوده به ویروس هنگام گزش می تواند بطور مستقیم ویروس عامل بیماری را به بدن منتقل و باعث ایجاد بیماری در انسان شود .
نظر دهید