• 1403/08/23 - 08:35
  • تعداد بازدید : 154
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

هشدارهای دامپزشکی به دامداران با شروع فصل سرما

با توجه به نزدیک شدن به فصل سرما وبارش نزولات آسمانی در استان و هشدارهای سازمان هواشناسی در این خصوص، ضروری است دامداران توصیه ها و هشدارهای بهداشتی ذیل  را جهت حفظ سرمایه دامی خود رعایت فرمایند.

  1. -     ضمن نصب نرم افزارهای اعلام هواشناسی در گوشی همراه خود نسبت به مشاهده پیش بینی وضعیت آب و هوایی اقدام کرده و همیشه هوشیار باشید .
  2. -     ضروری است دامداران نسبت به ذخیره علوفه به میزان کافی در دامداری‌ها و عدم نگهداری علوفه در قسمت هایی از دامداری که احتمال نفوذ آب دارد اقدام کنند.
  3. -     نسبت به بررسی سقف انبار علوفه اقدام کنید و در صورت وجود هر گونه نقص پوششی مانند شکستگی ایرانیت که احتمال ورود باران را به انبار علوفه سبب می شود؛ اقدام به تعمیر سقف نمایید؛ بدیهی است بهترین زمان بهسازی در این خصوص قبل از بارش های فصلی می باشد.
  4. -     ایجاد راه آب در اطراف دامداری به منظور دفع آب باران و جلوگیری از ورود آب به داخل دامداری نیز ضمن اینکه هزینه چندانی ندارد ولی اقدامی بسیار مهم و موثر می باشد .
  5. -      جلوگیری از تردد گله های گوسفند در مسیر مسیل ها که احتمال وقوع سیلاب وجود دارد خصوصا هنگامی که سازمان هواشناسی در این خصوص اعلام خطر کرده باشد.
  6. -     با توجه به سردی هوا و نگهداری دام در اصطبل های پوشیده نسبت به وجود هوای تازه در این مکانها دقت شود مسلما گاز تولید شده از مدفوع و ادرار دام خصوصا در مکانهای با تراکم بالا خطرناک بوده و باعث بروز بیماری های تنفسی و همچنین بروز تلفات در گله می گردد.
  7. -     از نگهداری دام ها تا حد ممکن بصورت متراکم در زمان استراحت خودداری کنید و نسبت به تخلیه به موقع فضولات دامی کف جایگاه اقدام نمایید.
  8. -     نسبت به تعویض آبشخورهای خراب که نشت آب دارند اقدام شود زیرا نشت آب در کف جایگاه با توجه به واکنش های ایجاد شده با مدفوع دام سبب تولید گازهای خطرناک سمی می گردد.
  9. -     با توجه به احتمال افزایش شیوع بیماری های دامی متعاقب تغییرات آب و هوایی و کمبود مواد غذایی مناسب در فصل سرما، مایه کوبی دام ها و همکاری با پرسنل دامپزشکی در این خصوص ضروری است.
  10. - بروز بیماری های واگیر دامی پس از سیل با توجه به پخش عوامل بیماریزا در منطقه بسیار بیشتر می باشد لذا همکاری با اکیپ های دامپزشکی جهت ضد عفونی منطقه و دفن بهداشتی هر چه سریعتر لاشه های دام از اهمیت زیادی برخوردار است .
  11. - پیش بینی یخ زدن آب آبشخور دام در سرمای زیاد را در نظر گرفته و از خوردن آب یخ توسط دام جلوگیری کنید بروزبرخی از بیماری های دامی و همچنین سقط جنین در این مورد بسیار گزارش شده است .
  12. - یخ زدگی زمین در مسیرحرکت گاوها به شیردوش خصوصا در دام های آبستن بسیار خطرناک می باشد و در صورت سرخوردن دام و افتادن دام احتمال سقط جنین را در دام بالا می برد.
  13. - از خشک بودن بستر جایگاه نگهداری دام در مواقع سرما اطمینان حاصل کنید زیرا یخ زدگی بستر نگهداری دام ها نیز موجب بروز سقط جنین در دام های آبستن می گردد .
  14. - استفاده از مکمل های ویتامینه و معدنی و داروهای ضد انگل با توجه به بالابردن سطح ایمنی دام باعث مقاومت تر شدن دام در مقابل عوامل بیماری زا خصوصا در فصل سرما می گردد .
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 329738
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه