هشدار دامپزشکی قاینات در خصوص ذبح دام در ایام محرم
دکتر محمودی رئیس شبکه دامپزشکی قاینات در جلسه ای که با حضور هیئت امنای مساجد ، مداحان و واعظین با هماهنگی اداره تبلیغات اسلامی در محل دانشگاه پیام نور شهرستان برگزار شد به خطرات احتمالی ذبح دام توسط هیئت های مذهبی در مسیر دستجات عزاداری درکوچه و خیابان پرداخت.
.jpg)
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی قاینات محمودی با تاکید به مسئولان هیئتهای عزاداری و تکایا درخواست کرد در راستای حفظ سلامت و بهداشت عمومی جامعه و همچنین جلوگیری از انتقال بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان بخصوص تب کریمه کنگو از ذبح دام بدون نظارت های بهداشتی و خارج از کشتارگاه در زمان حرکت دستههای عزاداری خودداری کنند و حدالامکان ذبح دام در محل کشتارگاه دام و محل های مشخص باشد تا ضمن نظارت کامل کارشناسان دامپزشکی از انتشار عوامل بیماری زا جلوگیری بعمل آید.
وی یادآور شد : کسانی که در هیئت ها و حسینه ها مسئول ذبح دام و تکه کردن گوشت و ذبح آن هستند حتما از دستکش ، ماسک و لباس کار مناسب استفاده نمایند و کارت بهداشت و سلامت فردی نیز داشته باشند و مردم نیز در این ایام گوشت مورد نیاز جهت پخت نذورات خود را از واحدهای مجاز و کشتارگاه تهیه کرده و به منظور اطمینان از سلامت گوشت و همچنین برای جلوگیری از برخورد با عوامل عفونی خطرناک احتمالی به ویژه عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو لاشه دامهای قربانی شده را در شرایط بهداشتی مناسب حداقل به مدت 24 ساعت قبل از پخت در دمای یخچال (0-4 درجه ) نگهداری نمایند.
محمودی از تشکیل و تجهیز چهار اکیپ ثابت و سیار در روزهای منتهی به دهه اول محرم در سطح شهرستان خبر داد و گفت :کارشناسان دامپزشکی با حضور در کشتارگاه دام ، سطح شهر و همچنین مراکز عرضه نسبت به بازدید دام و لاشه و خدمت رسانی به عموم عزاداران حسینی فعالیت خواهند کرد.
نظر دهید