نظارت بهداشتی و شرعی اداره کل دامپزشکی استان در روز عید سعید قربان سال 1404
در راستای نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دام در روز عید قربان 70 اکیپ شامل 31 اکیپ ثابت و 39 اکیپ سیار با حضور 32 دکتر دامپزشک ، 68 بازرس بهداشت گوشت و 15 ناظر شرعی برای ذبح در کشتارگاهها و نقاط تعیین شده در شهرستانها برای ذبح دام مستقر شده و به صورت رایگان خدمات رسانی خواهند کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی،دکتر سید محمد مهدی احمدی مدیر کل دامپزشکی استان گفت: اکیپ های دامپزشکی از صبح روز عید قربان فعالیت خود را در کشتارگاه ها و برخی نقاط مشخص در شهرستان ها آغاز خواهند کرد و به منظور جلوگیری از سرایت بیماری های قابل انتقال از دام به انسان به خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو توصیه میشود دامهای قربانی خود را در کشتارگاه و یا مکانهای تعیین شده تحت نظارتهای بهداشتی و شرعی ذبح کنند.
وی گفت: با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچالی (0 تا 4 درجه) خطر انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از بین میرود و همچنین توصیه میشود در هنگام آماده سازی و قطعه بندی گوشت حتماً از دستکش و لوازم حفاظت فردی استفاده شود و پس از اتمام کار کلیه لوازم کار شستشو و ضدعفونی گردد.همچنین از مصرف گوشت و جگر نیم پز اکیداً خودداری کرده و حتماً در زمان طبخ به ویژه جگر از مغز پخت بودن قبل مصرف اطمینان داشته باشند. و از در اختیار قرار دادن امعا و احشا باقی مانده از لاشه مشکوک و دارای ضایعه برای مصرف خوراکی حیوانات بخصوص سگ و گربه جدا خود داری گردد.
با توجه به مخاطرات بیماری های مشترک بین انسان و دام، هرگونه کشتار خارج از کشتارگاه و چرخه نظارتی دامپزشکی ممنوع می باشد و انتظار می رود همشهریان و هم استانی های عزیز به این مهم اهمیت داده و در صورت وجود هرگونه سوال از طریق سرشماره 1512 با کارشناسان دامپزشکی در سراسر استان ارتباط برقرار نموده و مشاوره لازم را دریافت نمایند و در صورت نیاز بازرسان بهداشتی دامپزشکی در محل حضور خواهند یافت