عقیم سازی کود از عوامل مهم جلوگیری از انتشار بیماری های طیور
اجرای فرایند عقیم سازی کود در مرغداریها از عوامل مهم جلوگیری انتشار بیماریهای عفونی طیور به شمار میرود.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان سربیشه دکتر هادی کاووسی اظهار داشت: بسیاری از بیماریهای عفونی طیور از طریق مدفوع طیور مبتلا منتقل می شود که خروج بدون ضابطه کود پایان دوره پرورش طیور به منظور مصارف کشاورزی ونقل انتقال به سایر شهر ها باعث انتقال بیماری می شود.
کاووسی تشریح کرد: یکی از اصول کنترل و کاهش شیوع و گسترش بیماری های عفونی طیور در بین مرغداریها رعایت دستورالعمل های دامپزشکی برای عقیم سازی یا عمل آوری کود در محل مرغداری، قبل از خروج و حمل آن و جلوگیری از پراکنده شدن کود درمحیط اطراف می باشد.
وی در ادامه گفت: کود موجود در مرغداری ها قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو و روی آن با نایلون یا لایه ای از خاک پوشیده شود تا بر اثر رطوبت موجود و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی دما تا ۵۵ درجه سانتیگراد و مدت زمان حدود ۵ روز غیر فعال شوند.
کاووسی اظهار داشت: صاحبان مرغداریها می توانند با توجه به شرایط مرغداری خود یکی از روش های توصیه شده برای عمل آوری و عقیم سازی کود را انجام دهند و تاکید می شود مرغداران عقیم سازی کود تولیدی واحد تحت پوشش خود را را جدی بگیرند تا بیماری هایی مانند آنفلوانزای پرندگان،نیوکاسل و … صنعت مرغداری کشور را تهدید نکند.
نظر دهید