طرح تشدید نظارت بهداشتی در ایام محرم در استان خراسان جنوبی اجرا می شود
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی از اجرای طرح نظارت بر کشتار بهداشتی دام در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی توسط دامپزشکی استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر مریم ملکی رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی استان گفت: همزمان با ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و با توجه به ذبح دام نذری از سوی هیئتهای عزاداری و برخی شهروندان، نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام نذری در تمامی شهرستانهای استان توسط 45 اکیپ ثابت و سیار انجام میشود.
وی تصریح کرد: دامپزشکی به منظور حفظ سلامت مصرفکنندگان با استقرار 45 اکیپ ثابت و سیار متشکل از 81 نفر دامپزشک، بازرس بهداشت گوشت و ناظر شرعی اقدام به نظارت بهداشتی و شرعی بر دامهای قربانی میکند.
وی اظهار داشت تمامی کشتارگاه های دام سطح استان که توسط بخش خصوصی و شهرداری ها مدیریت می شود در این ایام باز بوده و شهروندان و هیات های مذهبی میتوانند دامهای قربانی خود را به کشتارگاهها منتقل و در آنجا قربانی کنند.
ملکی افزود: با توجه به این که برخی بیماریهای مشترک بین انسان و دام مثل تب مالت، تب کریمه کنگو و ...ممکن است از طریق دامهای قربانی در صورت آلوده بودن دام منتقل شود، به شهروندان توصیه میشود در هنگام خریداری دام برای قربانی به سلامت دام بهویژه شرایط فیزیکی توجه کنند و دام های قربانی خود را به کشتارگاهها منتقل و در آنجا ذبح کنند.
وی تاکید کرد: مردم و هیات های مذهبی در هنگام ذبح دام از دستکش، ماسک و عینک استفاده کنند و لاشه دام را پس از قربانی به مدت 24 ساعت در دمای 0-4 درجه و یا همان دمای یخچال نگهداری و پس از ان نسبت به قطعه بندی و مصرف اقدام نمایند چون با این کار تا حد امکان از انتقال بعضی بیماری های احتمالی انگلی و ویروسی همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو جلوگیری شود.
وی در پایان به کلیه شهروندان توصیه کرد: به منظور حفظ بهداشت عمومی و پیشگیری از ابتلای به بیماری های مشترک بین انسان و دام و نیز جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی، از هرگونه کشتار دام در معابر عمومی خودداری نمایند.
نظر دهید