• 1399/05/25 - 11:58
  • تعداد بازدید : 388
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

صیانت از سرمایه دامی در قطب دامپروری

خراسان جنوبی از قطب‌های پرورش دام و طیور به شمار می‌رود و صیانت از سرمایه دامی بر مبنای سیاستگذاری دولت در حوزه دامپزشکی نتایج مطلوبی را در شرق کشور به همراه داشته است.

 به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی دکتر محمد اصغرزاده مدیر کل دامپزشکی استان گفت :دامداری در خراسان جنوبی مانند خیلی از استان‌ها به دو شکل سنتی و صنعتی انجام می‌شود اما عموما با توجه به اقلیم خشک این استان به دلیل خشکسالی‌های پیاپی پرورش دام به صورت پرواربندی است.

 

خراسان جنوبی جزو استان‌های پاک است

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: با توجه به تشدید اقدامات پیشگیرانه، خراسان جنوبی جزو استان‌های پاک از نظر بیماری‌های مشترک بین انسان و دام مانند آنفلوانزا فوق حاد پرندگان و تب کریمه کنگو بوده است.

محمد اصغرزاده افزود: تامین بهداشت و سلامت، ، کنترل، پیشگیری و مبارزه با بیماری‌ها، تامین و تضمین بهداشت و سلامت فرآورده‌ها، پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مشترک انسان و دام و صیانت از سرمایه‌های دامی از اهداف اصلی دامپزشکی است.

 وی درباره واکسیناسیون بروسلوز (تب مالت) در جمعیت دام سبک و سنگین در جهت کاهش ابتلای موارد انسانی گفت: ابتدای دولت یازدهم تعداد دام واکسینه شده در یک سال برابر ۲۴۸ هزار و ۴۱۹ نوبت سر بود که در آغاز دولت دوازدهم این عدد به ۴۱۳ هزار و ۷۸ و در پایان سال ۹۸ به ۴۲۲ هزار و ۲۲ نوبت سر رسیده است.

 وی درخصوص بیماری هاری به عنوان یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام و برنامه دامپزشکی برای واکسیناسیون و پیشگیری از آن خاطرنشان کرد: در شروع دولت یازدهم تعداد حیوان واکسینه شده در یک سال برابر سه هزار و ۷۰۸ قلاده بود که ابتدای دولت دوازدهم این عدد به پنج هزار و ۴۳۰ قلاده و در پایان سال گذشته به واکسیناسیون و قلاده‌گذاری هشت هزار و ۶۸۸  قلاده سگ رسید.

 مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به بیماری (ppr) طاعون نشخوارکنندگان کوچک گفت: این بیماری در جمعیت دام کوچک بخصوص در حاشیه مناطق حفاظت شده به لحاظ سرایت بیماری به حیات وحش استان دارای اهمیت است که دامپزشکی در ابتدای دولت یازدهم واکسیناسیونی برابر ۸۸ هزار و ۲۱۵ نوبت سر انجام ‌داد و در شروع دولت دوازدهم این رقم به ۲۰۸ هزار و ۵۴۳ نوبت سر افزایش یافت.

 وی افزود: ما توانستیم این میزان واکسیناسیون را در پایان سال ۹۸ به یک میلیون و ۴۹۸ هزار و ۸۴۴ نوبت سر برسانیم.

 

پیشرفت محسوس آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور

 

با توجه به امضا و اجرای تفاهم‌نامه‌های اقتصادی از جمله بین استانداری و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) برای اجرای طرح «هاب شتر» در خراسان جنوبی، توسعه و تقویت زیرساخت‌های دامپزشکی یکی از اولویت‌ها است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی درباره پروژه ساخت آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور گفت: این پروژه که سال ۹۰ کلنگ‌زنی شد تا پایان دولت دهم هیچ گونه پیشرفت فیزیکی نداشت و در پایان دولت یازدهم این پروژه به پیشرفت ۴۰ درصدی رسید و با وجود شرایط سخت اقتصادی اکنون پیشرفتی بالغ بر ۸۵ درصد دارد.

 

اصغرزاده ابراز امیدواری کرد که با تخصیص مبلغ ۷۵ میلیارد ریال به این پروژه در استان تا پایان دولت دوازدهم آزمایشگاه تخصصی دامپزشکی شرق کشور هم به بهره‌برداری برسد

  • گروه خبری : اخبار اصلی,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 254774
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه