• 1402/01/08 - 07:34
  • تعداد بازدید : 792
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
توصیه دامپزشکی به شهروندان؛

شیرخام را از مراکز معتیر تهیه نمایید

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی فردوس، در راستای آئین‌نامه‌های نظارت بهداشتی تمامی فرآورده‌های خام دامی از مرحله استحصال و تولید تا مصرف باید گواهی بهداشتی دامپزشکی را دریافت نمایند.

 اسماعیلی رئیس شبکه دامپزشکی فردوس گفت: شیرخام یکی از مهمترین فراورده‌های خام دامی است که سرشار از ویتامین‌ها و موادمعدنی بوده و جایگاه ویژه‌ای در سفره غذایی خانواده‌ها دارد. با توجه به فسادپذیری بالای شیرخام و امکان انتقال بیماریهای خطرناک مشترک بین انسان و دام از شیرخام آلوده از قبیل سل، بروسلوز (تب مالت)، عفونتهای گوارشی و ...،  ضروری است شیر خام از مرحله دوشش، حمل و نقل، سردسازی  و عرضه تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تولید و عرضه شود.

شیر خام تولیدی در مبداء دامداریهای صنعتی پس از آزمایشات اولیه، سردسازی شده و با حمل و نقل بهداشتی به کارخانجات لبنی و مراکز عرضه  منتقل می‌شود. 

با هدف حفظ و ارتقاء بهداشت و امنیت غذایی در سطح منطقه، بازرسان اداره دامپزشکی در بازدید مشترک با بازرسان شبکه بهداشت و درمان اقدام به بررسی وضعیت بهداشتی واحدهای صنفی تولید و عرضه لبنیات نمودند.

به شهروندان توصیه می‌شود به منظور حفظ سلامتی از شیر پاستوریزه استفاده نمایند. در فرایند پاستوریزاسیون با استفاده از حرارت، عوامل بیماری‌زای موجود در شیر همچون انواع باکتری، ویروس، پروتوزوآ، کپک و… کشته می‌شوند و تنها تعداد کمی از میکروب‌های غیربیماریزا باقی می‌مانند. برای تولید محصولات مختلف از جمله شیرپاستوریزه در بسته‌بندی‌های مختلف، ابتدا هموژنیزاسیون انجام می‌شود. هموژن کردن با شکستن گویچه‌های چربی به اندازه‌های کوچک‌تر مانع رویه بستن چربی در سطح شیر می‌شود. این کار همچنین تمایل چربی موجود در شیر به توده شدن و به هم چسبیدن را از بین می‌برد.

پس از پایان عملیات هموژنیزاسیون، برای نابودی میکروارگانیسم‌های احتمالی ورودی در حین فرآیند، مجدد عملیات پاستوریزاسیون انجام می‌شود.

اسماعیلی همچنین از شهروندان خواست درصورت تمایل به استفاده از شیرخام، شیرخام مصرفی خود را فقط از مراکز جمع‌آوری شیر مجاز و مراکز عرضه شیرخام مجاز تهیه نمایند. مراکز جمع آوری شیر خام دارای مسئول بهداشتی بوده که با انجام آزمایشات اولیه، سردسازی و تأیید سلامت و کیفیت شیر تحویلی از دامداریها ، شیر خام عرضه شده به مصرف‌کنندگان را تضمین می‌نمایند.

شیر خام عرضه شده در مراکز مجاز نگهداری و فروش پس از انجام آزمایشات کیفی، شیمیایی، میکروبی و تقلبات شیر امکان توزیع و مصرف خانوار یا توزیع در واحدهای لبنیاتی را خواهد داشت،

 با توجه به ویژگی شیر خام و امکان انتقال عوامل بیماریزای خطرناک دامی و مشترک بین انسان و دام و فسادپذیری زیاد در تمامی مراحل تولید، نگهداری، توزیع، حمل و نقل و عرضه تحت نظارت بهداشتی و قرنطینه‌ای دامپزشکی بوده و کارشناسان ناظر بهداشتی دامپزشکی بازدید و بازرسی بهداشتی خود را در دامداری، مراکز جمع‌آوری شیر خام، کارخانجات لبنی، لبنیات‌فروشیها و مراکز عرضه مجاز شیر خام بصورت منظم انجام می‌دهند.

وی افزود: اجرای تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی  با منشاء پروتئین حیوانی با اقدامات بهداشتی  دامپزشکی از مراکز تولید فرآورده‌های خام دامی شروع و تا سفره مردم ادامه دارد.

  همچنین در راستای اجرای کامل شیوه نامه نظارت بهداشتی کارشناسان این شبکه به ناظران بهداشتی مراکز جمع آوری شیر در خصوص اهمیت طرح تضمین کیفیت فرآورده های خام دامی طرح ملی پایش باقی مانده های دارو ، سموم ، فلزات سنگین در شیر خام و وظایف ناظران بهداشتی مراکز جمع آوری شیر آموزشهای لازم و ضروری را آموزش می دهند.

مطمئنا فرآورده های لبنی پاستوریزه و هموژنیریزه تولید ی کارخانجات لبنی وابسته به شیر خام سالم و با کیفیت تولید شده در دامداریها است که با نظارت کارشناسان دامپزشکی محقق می‌شود.

 

 

 

دکتر اسماعیلی رییس شبکه دامپزشکی فردوس: با هدف حفظ و ارتقاء بهداشت و امنیت غذایی در سطح منطقه، بازرسان اداره دامپزشکی در بازدید مشترک با بازرسان شبکه بهداشت و درمان اقدام به بررسی وضعیت بهداشتی واحدهای صنفی تولید و عرضه لبنیات نمودند.

 

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان فردوس، دکتر اسماعیلی گفت: با توجه به ضوابط و دستورالعمل‌های نظارت بهداشتی سازمان دامپزشکی در خصوص نحوه تهیه، نگهداری، توزیع و مصرف فرآورده های خام دامی بویژه شیر خام و لبنیات، شیوه صحیح توسط واحد نظارت بر عرضه فراورده‌های خام دامی اداره دامپزشکی به همه واحدهای مرتبط ابلاغ شده است  بنابراین در صورت مشاهده تخلف بهداشتی ابتدا با صدور اخطار بهداشتی و در صورت تکرار و استمرار اقدامات غیرقانونی و غیربهداشتی، اقدامات بازدارنده از جمله معرفی به مراجع قضایی (تعزیرات حکومتی، مراجع قضایی)، انجام خواهد آمد.

وی تصریح کرد: در این بازرسی‌های مشترک از 20 واحد صنفی تولید لبنیات بازرسی و برای واحدهای صنفی متخلف پرونده قضایی تشکیل گردید.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: به شهروندان توصیه می‌شود برای حفظ سلامت خود و اعضای خانواده از شیر و فراورده‌های لبنی پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از شیر غیرپاستوریزه، از مراکز مورد اطمینان تهیه و قبل از هرگونه مصرف و فراوری آن را بجوشانند.

وی افزود: شیوع بیماری‌های مشترک انسان و دام به سهولت امکان‌پذیر است و مراکز عرضه لبنیات سنتی هم می‌بایست مثل کارخانه‌های صنعتی ضوابط و شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت کنند. 

  • گروه خبری : اخبار شبکه دامپزشکی فردوس,اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 299095
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه