• 1397/02/06 - 12:00
  • تعداد بازدید : 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست شبکه دامپزشکی درمیان هشدار داد:

شهروندان رعایت مسائل بهداشتی را جهت جلوگیری از بیماری تب کریمه و کنگو جدی بگیرند

دامپزشکی درمیان با توجه به آغاز فصل گرما و در نتیجه گسترش فعالیت کنه های عامل بیماری ، نسبت به احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو هشدار داد.

به گزارش روابط عمومی دامپزشکی درمیان، سرپرست شبکه درمیان گفت: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یکی از بیماریهای خطرناک و کشنده مشترک بین انسان و حیوان می باشد از کلیه شهروندان خواست مسائل بهداشتی را به  هنگام ذبح دام رعایت نمایند.



دکتر مدرسی اعلام داشت: اقداماتی در خصوص پیشگیری از این بیماری در شهرستان انجام شده که نظارت بر کشتارگاه دام، سم پاشی دام ها، مبارزه و برخورد با کشتار قاچاق و غیرمجاز و برگزاری کلاس های اموزشی جهت بالا بردن اگاهی های عمومی از جمله این اقدامات می باشد. توصیه می شود دام ها قبل از جابجایی، سم پاشی شده و برای حمل و نقل آنها گواهی بهداشتی دامپزشکی اخذ و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود.



وی با اعلام اینکه این بیماری در انسان با علائمی همچون تب، سردرد، احساس سرما، خستگی، خونریزی از لثه، بینی و زیر پوست ناحیه ساق پا و دستها آشکار می شود یاداور شد این بیماری در دام ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می ماند و تنها علامت آن، تب خفیف بوده و مخزن این ویروس در طبیعت انواع کنه ها به ویژه کنه سخت از جنس هیالوما ، و طیفی از انواع جوندگان است که در تمام مراحل تکامل کنه، در بدن باقی می ماند و از طریق تخم به نسل های بعد منتقل می گردد.



وی در ادامه اظهار داشت :از کلیه شهروندان محترم درخواست می شود گوشت مورد نیاز مصرفی خود را از فروشگاههای مجاز و تحت نظر دامپزشکی خریداری نمایند و در هنگام خرید به لیبل و مهر دامپزشکی بر روی لاشه توجه داشته باشند تا از سلامت گوشت خریداری شده اطمینان حاصل نمایند.



دکتر مدرسی در ادامه ضمن هشدار به دامداران در خصوص ضرورت سمپاشی و پاک کردن گله از هر نوع کنه گفت : در صورت مشاهده کنه بر روی پوست حیوان به هیچ عنوان آن را با دست له نکنند چرا که می تواند باعث انتقال بیماری شود.

وی یکی از راههای انتقال این بیماری به انسان را گزش کنه آلوده به عامل بیماری دانست و عنوان کرد : از دیگر راههای انتقال این بیماری تماس انسان با خون و لاشه دام کشتار شده آلوده یا تماس با خون و ترشحات الوده به خون فردمبتلابه بیماری می باشد. افرادی که در کشتارگاهها و یا قصابی ها فعالیت دارند حتما از دستکش ، ماسک و روپوش استفاده  و از کشتار هر گونه دام بدون نظارت دامپزشکی و خارج از محیط کشتارگاه اجتناب نمایند.



 وی در پایان از شهروندان خواست : گوشت تازه خریداری شده را به مدت 24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایند و در هنگام خرد کردن و آماده سازی گوشت خریداری شده حتماً از دستکش استفاده کنند.




  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 100701
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه