• 1402/03/07 - 11:42
  • تعداد بازدید : 572
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به منظور پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در حال انجام است :

سم پاشی جایگاه و بدن دام ها توسط دامپزشکی استان

مدیر کل دامپزشکی استان از سم پاشی جایگاه و بدن دام ها به منظور پیشگیری از تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خبر داد .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر محمد علی بخشی کارشک مدیر کل دامپزشکی استان گفت : مبارزه با بیماریهای مشترک قابل انتقال بین انسان و حیوان از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است .

وی گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام بوده و عامل اصلی بیماری ویروسی هست که از طریق نوعی کنه منتقل می شود . این ویروس می‌تواند در بدن انسان ، اکثر دام‌های اهلی و برخی دام‌های وحشی ایجاد بیماری نماید. در دام‌ها بیماری بدون علامت واضح است و چون توسط کنه منتقل می‌شود می تواند باعث همه‌گیری بالا هم هنگام جابجایی دامها بشود .

بخشی گفت:  بهترین راه مقابله با کنه ها سم پاشی جایگاه نگهداری دام ها و سم پاشی بدن دامها می باشد که در این راستا مطابق با سالیان گذشته برنامه سم پاشی جایگاه و بدن دامها با همکاری دامداران توسط پرسنل دامپزشکی انجام می گردد . 
وی افزود: در سال 1401 تعداد 322662 نوبت سر دام سبک ، 6842 نوبت سر دام سنگین و 2713739 متر مربع جایگاه نگهداری دام از محل اعتبارات کلی این اداره علیه انگل های خارجی مورد سم پاشی قرار گرفته که از این میزان تعداد 264633 راس دام سبک ، 4218 راس دام سنگین و 2180810 متر مربع جایگاه نگهداری دام در قالب طرح اختصاصی مبارزه با تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در مناطق پر خطر مرزی یا مناطقی که آلودگی به کنه بیشتر بوده ، سم پاشی شده است .

مدیر کل دامپزشکی استان گفت:  برنامه سم پاشی در سال جاری نیز مطابق با برنامه پیش بینی شده درحال اجرا می باشد بطوریکه در طی دو ماهه ابتدایی امسال 344200 متر مربع جایگاه  و 111235 راس  انواع دام  سبک و سنگین  با تمرکز بر پیشگیری از   این بیماری خطرناک سم پاشی شده است .
دکتر بخشی ادامه داد: چون انتقال بیماری در انسان علاوه بر گزش مستقیم کنه از طریق خون و فرآورده های خام دامی نیز وجود دارد به کلیه شهروندان توصیه می کنیم ، گوشت مورد نیاز خود را  ( خصوصا در فصل تابستان و پاییز که فصل شیوع کنه ها و این بیماری خطرناک می باشد ) از قصابی ها و فروشگاههای مجاز که دام خود را در کشتارگاه ذبح کرده و لاشه دام قبل از توزیع به مدت ۲۴ ساعت در پیش سرد کشتارگاه  بوده است ، خریداری نمایند و تحت هیچ شرایطی اقدام به خرد کردن ، بسته بندی یا مصرف گوشت و آلایش دامی تازه دام نکنند و یا حداقل لاشه و آلایش دامی تازه را ابتدا به مدت24 ساعت در دمای یخچال نگهداری و سپس اقدام به تکه کردن و مصرف نمایند .



  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 302313
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه