ذبح دام در خارج از کشتارگاه به قیمت سلامت مردم
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند یکی از اقداماتی که از گذشته به رسم اعتقاد و سنت مسلمانان بهویژه در عید قربان، محرم ، حجاج انجام میشود، قربانی کردن دام است. ذبح گوسفند، گاو، بز و حتی خروس که به مناسبتهای مختلف از خرید خانه و خودرو گرفته تا رفع بلا و با نیت سلامتی و همچنین ادای فریضه حج، توسط برخی از شهروندان انجام میشود، در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی میتواند خطراتی برای سلامت مردم و همچنین محیط زیست داشته باشد .
در سالهای دور به تبعات این کار توجهی نمیشد و قربانی کردن در خانه و کوچه و خیابان یک امر عادی به شمار میرفت، اما در سالهای اخیر و با پیشرفت مطالعات و علوم، هم به سلامت دامی که قربانی میشود و هم به تبعات کشتار در معابر و محل سکونت برای سلامت انسان و محیطزیست توجه بیشتری میشود و مسئولان با بیان این تبعات و آگاه کردن مردم، سعی بر جلوگیری از این آسیبها دارند.
عبداله حمزه ای سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند اظهار نمود طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده است. دام قربانی شده در معابر ممکن است دارای خون الوده باشد و محیط را آلوده کند از این رو ذبح دام در خیابان ها و معابر منع شده است .
حمزه ای با اشاره به عواقب خطرناک ذبح دام قربانی خارج از کشتارگاه و معابر عمومی گفت انتقال و شیوع انواع بیماری مشترک بین انسان و دام به فرد و سایر افرادی که در تماس با لاشه ، خون و ترشحات هستند از جمله نتایج عدم رعایت ضوابط بهداشتی کشتار دام در منازل و معابر هستند
سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بیرجند افزود عدم رعایت ضوابط بهداشتی کشتار دام در منازل و معابر احتمال بروزبرخی از بیماریها از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ، تب مالت و سیاه زخم را افزایش می دهد.
حمزه ای خاطر نشان کرد برای جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمهکنگو باید لاشه دامها بعد از ذبح به مدت 24 تا 48 ساعت در سردخانه دمای صفر تا چهار درجه نگهداری شود تا در این مدت با واکنشهای بیولوژیک در لاشه و کاهش اسیدیته آن سبب از بین رفتن عوامل عفونی موجود در لاشه، از جمله تب کریمهکنگو میشود.
نظر دهید