دامپزشکی خراسان جنوبی در خصوص مصرف خام شیر شتر هشدار داد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه بیماری تب مالت از طریق شیر شتر به انسان منتقل می شود، نسبت به مصرف خام این فرآورده هشدار داد.
.jpg)
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی، دکتر « محمد علی بخشی » با اشاره به اینکه خطر ابتلای به تب مالت از طریق شیر شتر کمتر از شیر سایر دام ها نیست گفت: برخی از مصرف کنندگان شیر شتر بر این باور اشتباه اند که گرم کردن این محصول سبب خراب شدن شیر می شود، از این رو شیر شتر را به صورت خام مصرف می کنند که استقبال از خطر برای ابتلا به بیماری تب مالت است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه خراسان جنوبی از جمعیت بالایی در صنعت شتر برخوردار است، عشایر و روستائیان که اقدام به پرورش شتر می کنند در معرض ابتلا به بیماری تب مالت هستند. از طرفی با توجه به خواص درمانی شیر شتر ، این محصول مورد استقبال شهرنشینان نیز قرار گرفته است که رعایت مباحث بهداشتی از جمله گرم نمودن شیر مورد تاکید می باشد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی اظهار داشت: طبق بررسی های بعمل آمده جمعیت شتر کشور نیز دارای بروسلوز و عامل تب مالت می باشد که از طریق تماس مستقیم با حیوان یا مصرف فرآورده های آن از جمله شیر می تواند به انسان منتقل شود.
«بخشی» با بیان اینکه گرم کردن شیر یکی از راهکارهای تشخیص شیر سالم از شیر فاسد است به مصرف کنندگان توصیه کرد: از مصرف شیر شتر به صورت خام و غیر پاستوریزه خودداری نمایند و مطمئن باشند که گرم نمودن شیر در خواص آن تاثیر منفی ندارد.
نظر دهید