رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه
دامداران سمپاشی دام واماکن دامی را جدی بگیرند
دامداران با سمپاشی دام و اماکن دامی کنه ها را بعنوان حلقه واسط انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در محیط دامداری از بین ببرند .
دکتر سید حمید عبدی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه از احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصول گرم سال و لزوم توجه به پیشگیری از ابتلا به این بیماری خبر داد وتوصیه نمود دامداران دام و اماکن دامی خودر در فصول گرم سال با سموم ضد انگلهای خارجی دام سمپاشی نمایند.
به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان بشرویه دکتر سید حمید عبدی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بشرویه بیان داشت : با توجه به افزایش احتمال شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت مخزن بیماری (کنهها)، ضرورت دارد گروههای در معرض خطر از جمله دامداران، کارکنان کشتارگاهها، قصابان، کشاورزان و به ویژه روستاییان و عشایر که به نحوی با دام سر و کار دارند، با جلوگیری از رفتارهای مخاطرهآمیز مراقب سلامتی خود باشند.
عبدی با ذکر اینکه از جمله موارد احتیاط شامل :خودداری از خرید گوشت بدون مهر و لیبل دامپزشکی، نگهداری ۲۴ ساعته گوشت تازه در یخچال، پرهیز از کشتار دام خارج از کشتارگاه، پرهیز از قطعه قطعه کردن و بسته بندی و مصرف گوشت تازه، پرهیز از مصرف جگر و دل و قلوه به صورت تازه، دقت در خصوص محافظت از گزش کنه، سمپاشی بدن دام واماکن دامی با سموم ضد کنه جهت کاهش جمعیت کنهها و جلوگیری از بازی کردن کودکان با دامها در مناطق روستایی و همچنین جدا نمودن و له کردن کنه با دست توسط افراد را میتوان از توصیههای دامپزشکی برای پیشگیری از بیماری برشمرد.
وی گفت: با توجه به اینکه ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، در گوشت و آلایش خوراکی جگر بعد از ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد غیرفعال میشود، رعایت اصول بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی توسط کارکنان زنجیره کشتار، انتقال و عرضهکنندگان گوشت الزامی می باشد.
وی ادامه داد تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که نشانه درمانگاهی مشهودی در دامهای آلوده ندارد اما در انسان منجر به ایجاد بیماری شدید و گاهی کشنده میشود.
نظر دهید