توصیه های مدیر کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو ( CCHF)
تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس انسان با خون و ترشحات لاشه دام آلوده به انسان منتقل میشود .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی دکتر محمد اصغر زاده مدیر کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی گفت : تب خونریزیدهنده کریمه-کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس انسان با خون و ترشحات لاشه دام آلوده به انسان منتقل میشود .
وی گفت : در سال ۱۹۶۹ مشخص شد عامل ایجادکننده تب خونریزی دهنده در کریمه مشابه همان بیماری است که در سال ۱۹۵۶ در جمهوری دموکراتیک کنگو مشاهده شدهاست و از این رو با توجه به مشابهت نشانهها در هر دو مکان، به بیماری، نام کنونی داده شد. در انسان، بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر بالا ایجاد میکند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا است.
اصغرزاده گفت: مخزن و ناقل ویروس در طبیعت، اصولاً کنهها هستند و گاو و گوسفند بز ، خرگوش و جوجه تیغی و حتی جوندگان مثل موش نیز به عنوان ناقل شناخته میشوند. اما انواع پرندگان به جز شتر مرغ در برابر این بیماری مقاوم هستند
وی در ادامه افزود:کنه مخزن و ناقل بیماری است ، عفونت درانسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ، یا تماس با پوست ، لاشه حیوان ، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد می شود. خطر انتقال در طی ذبح حیوان وجود دارد. پس از آلودگی یک نفر ، ممکن است سایر افراد در تماس با او نیز در خانواده و اجتماع آلوده شوند.
بیماری در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطرانتقال بیماری در انسان در هنگام ذبح یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده (به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان) وجود دارد. با وجود اینکه پرندگان غیر از شتر مرغ به این بیماری مقاومند اما میتوانند با پخش کنههای آلوده باعث شیوع بیماری شوند.
اصغر زاده در خصوص روش های پیشگیری ازبیماری گفت : از راههای پیشگیری از بیماری می توان به آفت کشی و سم پاشی جایگاه نگهداری و حمام دادن دام ها جهت از بین بردن کنه ها ، کشتار دام در کشتارگاهها ، عدم کشتار در معابر عمومی ، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (ماسک و عینک و دستکش )حین کشتار دام
و شستشو و ضدعفونی مکان های آلوده به خون و ترشحات دام ها در کشتارگاه ها نام برد .
اصغر زاده ادامه داد چون این بیماری در دام، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای صفر تا مثبت چهار درجه سانتی گراد (پیش سرد کشتارگاه ) قرار گیرد تا ویروسهای آن کشته شوند و پس از گذراندن زمان پیش سرد قطعه بندی و مصرف شود.
اصغر زاده گفت : خوشبختانه با اعمال نظارت های مستمر دامپزشکی بر امر کشتار دام و رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینه ای حمل دام ، همچنین سم پاشی دام ها توسط دامداران و اعمال برنامه های آموزشی ترویجی در بین دامداران ، ذابحین دام در کشتارگاهها و شهروندان موارد ابتلای انسانی در استان خراسان جنوبی نادر می باشد .
وی در پایان از شهروندان خواست از خرید و مصرف گوشت بدون مهر دامپزشکی (کشتار غیرمجاز) جدا خودداری نموده و گوشت مصرفی خود را صرفا از قصابی های مجاز و مورد تائید دامپزشکی تهیه نمایند.
نظر دهید