سه شنبه 27 خرداد 1404

flag
  • 1400/03/19 - 08:08
  • تعداد بازدید : 490
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه های بهداشتی در خصوص پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF )

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت : مبارزه با زئونوز ها یا بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده که در بیشتر کشور های جهان تلفات و خسارات سنگینی ناشی از این بیماری ها ایجاد می شود بیماری خونریزی دهنده تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک (زئونوز ) بین انسان و دام بوده و عامل اصلی انتقال آن کنه هیالوما می باشد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی دکتر مسعود دادفر رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامپزشکی استان گفت: بیماری cchf یا تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که این ویروس می‌تواند در بدن اکثر دام‌های اهلی و برخی دام‌های وحشی وجود داشته باشد.

وی گفت: این بیماری در بدن دام‌ها بدون علامت است و بیشتر مواقع توسط کنه منتقل می‌شود که همه‌گیری بالایی دارد. در شش ماه اول سال و در گرمای هوا و زمان فعالیت کنه ها و به دنبال کاهش نزولات جوی در سال جاری و خشکسالی شدید ، افزایش انگل های خارجی بدن دام بخصوص کنه ها دور از انتظار نبوده و شرایط مناسبی برای تکثیر  این ویروس به‌حساب می‌آید ، این بیماری از طریق گزش کنه یا از طریق رعایت نکردن اصول بهداشتی در هنگام ذبح دام و  بعد از آن در منزل اتفاق می افتد . به این ترتیب کسانی که در دامداری و قصابی‌ها هستند،بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. همچنین با وجود اینکه پرندگان به غیر از شتر مرغ به این بیماری مقاومند اما می توانند با پخش کنه های آلوده در انتقال بیماری تاثیر گذار باشند .  
دادفر ادامه داد : در سال 99 تعداد 441334 راس دام سبک و سنگین و 816050 متر مربع جایگاه دام از اعتبارات این اداره کل علیه انگل های خارجی مورد سم پاشی قرار گرفته که از این میزان تعداد 155228 راس دام سبک ، 13986 راس دام سنگین و 237000 متر مربع در قالب طرح cchf  در مناطقی که وجود انگل های خارجی بیشتر محسوس بود سم پاشی گردیده است و این روند در سال جاری کماکان ادامه دارد
وی گفت : از راههای پیشگیری از بیماری می توان به سم پاشی جایگاه  نگهداری دام  و حمام دادن دام ها جهت از بین بردن کنه ها ، کشتار دام در کشتارگاهها ، عدم کشتار در معابر عمومی ، استفاده از تجهیزات حفاظت شخصی (ماسک و عینک و دستکش )حین کشتار دام و شستشو و ضدعفونی مکان های آلوده به خون و ترشحات دام ها در کشتارگاه ها نام برد.

دادفر گفت: 
از آنجایی که این بیماری در دام ، بدون علامت است، باید از مصرف گوشت تازه خودداری شود و لاشه دام پس از ذبح تا ۲۴ ساعت در دمای دو تا مثبت چهار درجه سانتی گراد (پیش سرد کشتارگاه ) قرار گیرد و پس از گذراندن زمان پیش سرد قطعه بندی و مصرف گردد .
 
 

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 274572
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
گفتگوی آنلاین

سامانه گفتگوی آنلاین سازمان دامپزشکی کشور