بیماری تب سه روزه چیست ؟؟؟/مسئول کلینیک مرجع دامپزشکی استان توضیح می دهد
مسئول کلینیک مرجع دامپزشکی استان در مورد بیماری تب سه روزه به دامداران هشدار داد،و توضیحاتی در مورد این بیماری ارائه نمود.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی دکتر عندلیبی مسئول کلینیک مرجع دامپزشکی استان گفت: تب سه روزه ،بیماری ویروسی منتقله توسط گونههایی از پشه خاکی است که علائمی شبیه به آنفلوآنزا دارد و عامل ویروسی آن، ویروس تب افمرال گاوی نام دارد. به آن تب پشه خاکی و تب پاپاتاسی هم گفتهاند.
وی گفت : ویروس تب سه روزه از جنس افمروویروس و خانواده رابدوویروسهاست .این بیماری به طور ناگهانی با علائم سردرد ، تب شدید ، درد پشت چشم به هنگام حرکت چشم ، پرخونی ملتحمه ، کوفتگی ، بیحالی ، تهوع ، درد دست و پا و کاهش تعداد گلبولهای سفید خون بروز می کند ،ممکن است نشانههای بیماری شدید باشد ولی معمولاً منجر به مرگ نمیشود و بیماران بهبود مییابند ولی ممکن است پس از بهبودی باعث افسردگی کوتاه مدت شود.
عندلیبی گفت : اولین علائم بالینی با تب ناگهانی 41.5 – 40 درجه سانتیگراد بهصورت دومرحلهای و گاهی هم سه مرحلهای مشاهده میشود که معمولاً 18-12 ساعت طول میکشد. اغلب سایر علائم متعاقب چند ساعت پس از کاهش و قطع تب در اکثر گاوها بروز میکند. قطع اشتها و کاهش شدید شیر حادث میگردد. یبوست شدید در بعضی از دامها و اسهال در سایر دامهای دیگر دیده میشود افزایش میزان تنفس و ضربان قلب به همراه ترشحات غلیظ و چسبنده در بینی و ترشحات سروزی آبکی از چشم نیز از علائم بارز تب سه روزه است. لرزش عضلانی و تکان دادن مستمر سر حیوان آماس و تورم در شانهها، گردن و پشت دام علائم عضلانی در روز دوم آشکار میشود که با جمود شدید عضلات و مفاصل توأم با ضعف در عضلات اندامهای حرکتی و لنگش یا زمینگیری نمایان میشود عندلیبی در ادامه گفت : گوسالهها کمترین تأثیر بالینی را از تب سه روزه نشان میدهند به این معنی که گوسالههای کمتر از ۶ ماه هیچگونه علائم بالینی را نشان نمیدهند. گاوهای شیری، گاوهای نر با شرایط بدنی خوب و مناسب و تلیسهها و گاوهای چاق بیشترین تأثیر را از ویروس بی یی اف میپذیرند در گروه سنی شش ماهگی تا دو سالگی بیشترین موارد ابتلا مشاهده میشود.
وی افزودخوشبختانه بهبود سریع متعاقب شدت بالینی بیماری رخ می دهد ، ولی در موارد فوق حاد گاهی با مرگ سریع همراه است.
نحوه انتقال بیماری : ویروس تب سه روزه در طبیعت تنها از طریق نیش حشرات گسترش مییابد و بهغیراز گاو، بیماری مخزن دیگری ندارد.
مسئول کلینیک مرجع دامپزشکی استان در مورد درمان و پیشگیری این بیماری گفت : واکسیناسیون صرفاً بهعنوان تنها روش مؤثر کنترل این بیماری در دنیا مطرح بوده و واکسن موجود واکسن ویروس غیرفعال شده تب سهروزه است.
عندلیبی با اینکه بیماری تب سه روزه در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری و متعاقب آغاز فصل گرما و فعالیت حشرات بروز می کند ، تاکید کرد که این بیماری گذرا بوده و قابل درمان است پیشنهاد دامپزشکی به کلیه گاوداران این است که مبارزه با حشرات را که به عنوان ناقلین این بیماری می باشند بوسیله سمپاشی منظم بدن و جایگاه دام خصوصا در فصل تابستان جدی بگیرند .
وی در پایان گفت: خوشبختانه در سالهای اخیر هیچگونه گزارشی از این بیماری در استان خراسان جنوبی اعلام نشده است .
نظر دهید