• 1397/06/10 - 12:00
  • تعداد بازدید : 78
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بیان رعایت نکات بهداشتی توسط رئیس شبکه دامپزشکی قاینات در خصوص کشتار دام پیش از نماز عید قربان

پیش از نماز عید قربان دکتر محمودی رئیس شبکه دامپزشکی قاینات به بیان نکات بهداشتی در خصوص پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو پرداخت.



به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی قائن :دکتر محمودی ضمن تبریک عید سعید قربان و تشکر از امام جمعه شهرستان و ستاد اقامه نماز که زمینه اطلاع رسانی از تریبون نماز جمعه را در اختیار دامپزشکی قرار دادند تا اهمیت رعایت بهداشت و بهداشت عمومی را  در اختیار مردم  قرار دهند  گفت :بیش از 1700 بیماری در جهان شناخته شده است که بیش از 832 مورد از حیوانات به انسان منتقل می شود که نزدیک به پنجاه درصد بیماری هایی که انسان مبتلا می شود مشترک بین انسان و حیوانات است و این اهمیت رعایت بهداشت و در ارتباط با  و محصولات دامی را می رساند.



وی خاطر نشان کرد حدود 400 بیماری وجود دارد که بین انسان و دام مشترک است و این موضوع اهمیت خرید دام و گوشت از مراکز مجاز را می رساند که شهروندان محترم باید به این مهم اهتمام ویژه داشته باشند و به بیماری هایی که امکان انتقال آن از حیوان به انسان وجود دارد مبتلا نشوند زیرا ممکن است بعضی از بیماری های واگیر در حیوان وجود داشته باشد، اما حیوان دارای علائمی نباشد که از طریق آن بتوان به بیماری اش پی برد. که از این موارد به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو می توان اشاره کرد که این بیماری هیچ علائم بالینی در دام ایجاد نمی کند و توسط دامپزشک هم قابل تشخیص نیست که اهمیت موضوع را دو چندان می کند.



دکتر محمودی عنوان کرد از ابتدای سال تاکنون بیش از 64 نفر در کشور به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مبتلا شده اند که از این تعداد 8 نفر فوت شده اند که در سال 89 تعداد تلفات انسانی به بیش از 25 نفر رسیده بود که برای پیشگیری و کنترل بیماری می شود با رعایت چند نکته ازسرایت بیماری به انسان جلوگیری کرد از جمله سم پاشی اماکن دامی و کنترل جمعیت کنه ها ، کشتار دام و تهیه گوشت از چرخه نظارت دامپزشکی و کشتارگاه انجام و رعایت پیش سرد گوشت به مدت 24 ساعت می باشد. وی همچنین گفت گروه های خطر از جمله دامداران ، قصابان ، زنان خانه دار که بیشتر ارتباط با دام و محصولات دامی دارند باید از دستکش و وسایل حفاظت شخصی استفاده کنند تا کمترین مشکل و مخاطرات را داشته باشند.



محمودی با ذکر این نکته که دامپزشکی با کشتار دام خارج از چرخه نظارتی دامپزشکی و کشتارگاه کاملا مخالف است اظهار داشت حال اگر دامی در منزل کشتار شد باید به این نکته توجه داشت که ضایعات کشتار را در محلی مناسب دفن بهداشتی نمایند تا توسط حیوانات موذی و سگ ها به اطراف منتشر نشود.



دکتر محمودی به اجرای سامانه نظارت بر واحدهای عرضه فرآورده خام دامی اشاره کرد و گفت با همکاری اتاق اصناف شهرستان تمامی واحدهای عرضه شناسایی و کدگذاری شده اند و مردم می توانند تخلفات بهداشتی که در واحد عرضه مشاهده می کنند از طریق سامانه به اطلاع دامپزشکی برسانند و در ارتقا بهداشت عمومی شهر و شهروندان به مجموعه دامپزشکی کمک کنند.



وی در پایان از کلیه مردم خواست گوشت دام قربانی را حداقل 24 ساعت در دمای 0-4 درجه یا همان دمای یخچال نگهداری نمایند و بعد مصرف کنند چون با این کار حتی اگر دامی مبتلا به ویروس تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باشد عاری از بیماری می شود.













 
  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 104024
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه