به منظور پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو از خرید گوشت های فاقد لیبل دامپزشکی خودداری نمایید
تب خونریزی دهنده کریمه کنگو بیماری مسری، خطرناک و مهلکی است که به سادگی با رعایت نکات بهداشتی پرهیز از رفتارهای مخاطره آمیز در طی فرایند کشتار دام و خرید گوشت با برچسب شناسایی و مهمور به مهر دامپزشکی قابل پیشگیری می باشد.

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی سربیشه محسن رمضانی رئیس شبکه دامپزشکی در ارتباط با تب خونریزی دهنده کریمه کنگو گفت: تب كریمه كنگو بیماری ویروسی مشترك بین انسان و دام می باشد؛ كه از طریق دام آلوده و برخی از انواع کنههای دامی آلوده به ویروس، به انسان منتقل می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری شغلی می باشد و دامداران، قصابان، پرسنل کشتارگاه ، دامپزشکان ،پزشکان وکادر پرستاری بیمارستانها افراد در معرض خطر هستند؛ آموزش این افراد از جهت آنکه شرایط بهداشتی را رعایت کنند؛ بسیار مهم است .
وی دیگر برنامه ی دامپزشکی به منظور کنترل و پیشگیری از بیماری را، قطع چرخه گردش ویروس در جمعیت دامی از طریق آموزش و ترویج مبارزه با انگلهای خارجی بدن دام با انجام سمپاشی اماکن دامی، استفاده از حمام ضد کنه و سموم خاص بدن دام و بهسازی جایگاه نگهداری دامها، از آن جهت که محیط مناسبی برای رشد کنه ها نباشد عنوان نمود و در ادامه توضیح داد: این بیماری در بین حیوانات از طریق خونخواری انواعی از کنهها از بدن دام انتقال می یابد و با توجه به آنکه کنه در زمان تولید مثل و تکثیر، ویروس را به نسل بعدی انتقال میدهد
( انتقال عمودی عامل بیماری) باعث بقای ویروس در طبیعت می شود. لذا این اقدام به کنترل جمعیت کنه و کاهش دام آلوده کمک می کند.
رمضانی گفت: با توجه به آنکه این بیماری در دام دارای علائم خاصی نمی باشد؛ در راستای پیشگیری از انتقال بیماری به انسان، اجرای طرح پیش سرد گذاری لاشه ها صورت گرفته و گوشت قرمزی که در کشتارگاه استحصال می شود به مدت 24 ساعت در سردخانه کشتارگاه نگهداری و سپس به بازار عرضه می گردد. که طی این فرایند اغلب عوامل بیماریزای قابل انتقال ازگوشت به انسان ، ازجمله ویروس این بیماری در لاشه از بین میرود که خوشبختانه کشتار گاه این شهرستان از این لحاظ مجهز به پیش سرد کن می باشد.
نظر دهید