اجرای طرح ارتقا کیفیت و پایش آفلاتوکسین شیر خام در شهرستان خوسف

به گزارش روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان خوسف، دکتر وحید شریفی با اعلام این خبرگفت: هدف از اجرای این طرح ،شناسایی نقاط بحرانی ناشی از مصرف شیر خام و فراورده های حاصل از آن و در نتیجه ارتقای سلامت شیر خام و آموزش های لازم جهت ارتقای دانش و آگاهی واحدهای مورد پایش و هم چنین ارائه راهکارهای اصولی و فنی جهت کاهش مخاطرات شیرخام بیان کرد.
شریفی گفت: در این طرح پایش شیر خام شهرستان، نمونه های اخذ شده از واحدهای گاوداری ها، به منظور بررسی و اندازه گیری میزان آفلاتوکسین صورت می پذیرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه شیرخام سرشار از مواد مغذی مورد نیاز روزانه جامعه است؛ حفظ سلامت بهداشتی آن از اهمیت ویژهای برخوردار است و در این راستا همه شرایط و ضوابط بهداشتی درطول زنجیره غذایی از تولید تا مصرف باید رعایت شود تا فرآورده سالم و با کیفیت بهداشت به دست مصرف کننده برسد.
شریفی گفت: آفلاتوکسینb1سمی ترین آفلاتوکسین می باشد که در خوراک دام در اثر رشد قارچ ها تولید می شود و از طریق خوراک دام وارد بدن دام شده و در کبد و کلیه پس از فعل و انفعالات شیمیایی و هیدروکسیلاسیون به آفلاتوکسینM1 تبدیل شده و از طریق شیر وارد بدن انسان می شود.
شریفی در پایان از تمام شهروندان خواست شیر و سایر فرآورده های لبنی پاستوریزه و استریلیزه را از مراکز فروش مجاز و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند.
نظر دهید