• 1400/04/13 - 06:52
  • تعداد بازدید : 427
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

13 تیر ماه روز جهانی مبارزه با بیماریهای مشترک

معاونت سلامت به مناسبت 13تیر ماه روز جهانی مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان به تشریح عملکرد فنی سه ماهه اداره کل دامپزشکی استان پرداخت .

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان دکتر محمد علی بخشی معاونت سلامت   به مناسبت 13تیر ماه روز جهانی مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان به تشریح عملکرد فنی  سه ماهه اداره کل دامپزشکی استان  پرداخت .
معاون سلامت دامپزشکی استان گفت: مطابق با تعریف سازمان بهداشت جهانی از بیماریهای مشترک یا زئونوزها  ، بیماری ها وعفونت های که به طور طبیعی از حیوانات مهر ه دار به انسان و یا بالعکس منتقل شود جزء بیماریهای مشترک می باشد که شامل بیش  از 830 مورد بیماری مشترک شناسایی شده است .

وی گفت: منشا این بیماری‌ها ممکن است جانوران اهلی یا وحشی ، پستانداران، خزندگان و پرندگان باشند. عامل عفونی تنها نیاز به یک یا چند میزبان برای تکمیل چرخه زندگی خود دارد و طی انتقال، دچار تغییر چشمگیری نمی‌شود

بخشی گفت : زئونوزها طیف وسیعی از بیماری­های میکروبی، ویروسی، قارچی و انگلی را شامل می­شوند که از مهمترین آن­ها می­توان به بیماری­های تب مالت، سالک، هاری، سیاه زخم، کیست هیداتیک و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو(CCHF ) ویروس اِبولا، آنفلوآنزا و ... اشاره کرد.این بیماری ها علاوه بر وارد آوردن خسارات سنگیـن اقتصـادی بـه دلیـل حذف دامهای بیمار، سلامتی انسان را نیز تهدید می کنند
دلائل مختلفی می تواند باعث انتقال این گونه بیماری ها شود که برخی از آن ها شامل موارد زیر است:
- استفاده از گوشت و فراورده های حیوانی خارج از ضوابط و دستورالعمل های بهداشتی
- نگهداری غیر اصولی از حیوانات به عنوان حیوان خانگی یا حیوانات مزرعه
- حمله ی حیوانات وحشی یا اهلی آلوده به بیماری  
- انتقال بیماری توسط حشرات، کنه ها یا انگل ها

بخشی ادامه داد: با توجه به وضعیت بیماری کرونا ویروس ضمن قدردانی از زحمات  و تلاش های بی وقفه پرسنل شبکه های دامپزشکی طی سه ماهه ابتدای سال جاری جهت پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام  287712 راس دام سبک و سنگین  علیه بیماریهایی مانند شاربن ، بروسلوز ( تب مالت ) و هاری واکسینه شده است . همچنین با توجه به هدفمند سازی برخی واکسنهای دامی در بعضی شهرستان های استان برنامه مراقبت فعال از بیماری در جریان بوده که در راستای پایش و مراقبت از بیماریهای زنونوز  تعداد 47061 راس  انواع دام سبک و سنگین در قالب 1352 برنامه بازدید مورد معاینه قرار گرفته است .
وی در مورد آنفلوانزای فوق حاد که در زمستان گذشته در استان شایع شد گفت: شواهدی از انتقال این تیپ آنفلوانزا به انسان وجود ندارد اما از این لحاظ که ویروس آنفلوانزا در صورت ورود به بدن انسان و ترکیب با آنفلوانزای انسانی قابلیت جهش و تبدیل به ویروس جدید را دارد، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان قابل انتقال به انسان محسوب می شود و دامپزشکی در کوتاه ترین زمان ممکن واحدهای مبتلا به این بیماری را معدوم و استان را از این بیماری پاک نمود.
بخشی گفت خوشبختانه طی مدت مذکور مورد خاصی از بروز بیماریهای مشترک گزارش نگردیده و در قالب برنامه های پایش و مراقبت از بیماریهای دامی و مشترک  تعداد 6 نفر شتر و 21 راس گوسفند و بز در اثر بیماری بروسلوز شناسایی و از چرخه تولید حذف گردیده است .
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با بالا رفتن سطح آگاهی های بهداشتی مردم و رعایت اصول پیشگیری و مراقبتی از بیماریها بخصوص بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، شاهد کاهش  میزان بروز بیماریهای مشترک و سایر بیماریهای واگیر دام و طیور باشیم .

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 275267
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه