• 1401/12/14 - 11:36
  • تعداد بازدید : 490
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

ماهی قرمز و توصیه های دامپزشکی استان

به گزارش روابط  عمومی اداره کل دامپزشکی استان خراسان جنوبی همه ساله با فرا رسیدن  عید نوروز و آغاز سال جدید، ماهی قرمز نیز میهمان و زینت بخش سفره های هفت سین ایرانیان می شود. برای نگهداری این موجودات زیبا و دوست  داشتنی و نیز دراستای ارتقاء و حفظ  بهداشت عمومی و جلوگیری از مخاطرات بهداشتی و بیماری های قابل انتقال بین انسان و آبزیان  توصیه های ذیل را جدی بگیرید:

زنگویی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان گفت :  ماهی قرمز از مراکز مجاز و با سابقه مانند مراکز عرضه ماهیان آکواریومی خریداری شود و به فروشندگان موقت که بصورتغیرمجاز، مقطعی و غیر حرفه ای به فروش ماهی قرمز می پردازند اعتماد نشود . علت این امر شرایط  نامناسب نگهداری ماهیان و ابتلای آنها به انواع عفونت های میکروبی و قارچی است که موجب کاهش عمر ماهی می شوند.

وی گفت: ماهی سالم باید دارای تحرک مناسب، شنای متعادل، پولک‌ های شفاف و فاقد هرگونه ضایعه از قبیل زخم یا رنگ تیره باشد. علائمی مانند باله های خورده شده، وجود لکه های پنبه مانند، و وجود لکه های تیره رنگ در دو طرف بدن و چشم های بیرون زده دلیل بر بیمار بودن ماهی می باشد و بهتر است از فروشندگانی که تعدادی از ماهیان آنها چنین علائمی دارند، خرید ماهی انجام نشود.

وسایل و تجهیزات نگهداری از ماهی مرتب شسته و ضدعفونی شود. از هرگونه تماس حفاظت نشده و بدون استفاده از وسایل حفاظت فردی با آب و ماهی خودداری شود.

زنگویی گفت:  آب بعد از حمل و نقل و نیز آب تعویضی در معابر رها نشود. آب مورد استفاده، چند ساعت قبل از مصرف در فضای باز قرار گیرد تا کلرزدایی صورت پذیرد. برای نگهداری ماهی از ظروف با دهانه گشاد استفاده شود. برای تعویض آب از دستکش استفاده شود و نیازی به تعویض تمامی آب نبوده بلکه تعویض 25% آب کفایت می کند. میزان آب مورد نیاز هر ماهی حداقل یک لیتر می باشد.

 در پایان نوروز از رهاسازی ماهی ها در نهرها، قنات ها و استخرهای ماهی خودداری شود و در محلهای تعیین شده از طرف شهرداری رها گردند.

  • گروه خبری : اخبار اسلایدر
  • کد خبر : 298072
کلمات کلیدی
SarDabir مهدی محمدزاده

SarDabir مهدی محمدزاده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه